Murray továbbjutott, Llodra utolsó egyes mérkőzését játszotta Grand Slam tornán

A Roland Garros harmadik játéknapján még mindig volt nagy ágyú. aki most kezdte meg a szereplését. Az egyes pályán pedig egy fantasztikus teniszező lépett utoljára pályára egyéniben hazai közönség előtt.

murray2

Murray ugyan elveszített egy játszmát, de így is továbbjutott
Kép forrása: bleacherreport.com

A brit Andy Murray is bemutatkozott, akinek a kazah Andrey Golubev volt az ellenfele. A kétszeres Grand Slam bajnok miután Miami után egy kis pihenőre vonult a salakpályás szezonban eddig egész jó formát mutatott, ahol Rafael Nadal-t is sikerült rendesen megszorítania. A mérkőzés eleje a világranglista hetedik kénye-kedve szerint alakult, mivel folyamatosan irányítani tudott és ennek egy gyors 6/1-es vezetés lett az eredménye. A második játszmában a brit hamar break előnybe került, azonban 4-4-nél minden kezdődhetett előröl. Itt viszont ismét Murray tudott fejben erősebb lenni és 2-0-ás előnyénél közel került a továbbjutáshoz. Hiába volt 2-0 a szettek állása, Golubev-en látszott, hogy teljes mértékben felbátorodott. Elkezdett gyorsítani a játékán, többször le tudta tolni riválisát a pályáról. Ennek eredményeként elvett egy szettet ellenfelétől 6/3-mal. A nagy játékosokra jellemzően azonban Murray-nek sikerült megráznia magát a negyedik játszmában és elég hamar előnybe került. A korai break pedig elégségesnek bizonyult a brit számára, aki az ausztrál Marinko Matosevic ellen játszik majd.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Monfils négy játszmában jutott a második fordulóba
Kép forrása: rolandgarros.com

A center pálya utolsó mérkőzésére már készülhettek a hazai szurkolók, jött a tenisz show-man-je. Gael Monfils mindenesetre kemény mérkőzésre készülhetett a román Victor Hanescu ellen. A két játékos játszott egy órát, majd minden kezdődhetett előröl. A harmadik játszmát a franciának sikerült megnyernie és ez gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Innentől már inkább Monfils akarata érvényesült. A záró részben a hazaiak show-man-je kétszer is sikeresen elevette a román játékos szerváját, ami hozzá segítette őt egy könnyed 6/2-es negyedik játszmához. A mérkőzésen természetesen parádés megmozdulásokból most sem volt hiány, ráadásul fantasztikus hosszú labdameneteket láthatott a francia közönség. Monfils tehát négy játszmában jutott tovább, következő ellenfele a német Jan-Lennard Struff lesz.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Llodra utolsó egyéni Grand Slam mérkőzése után életműdíjat kapott
Kép forrása: rolandgarros.com

Az egyes pályán egy zseniális játékos Grand Slam versenyektől való búcsújának is szemtanúi lehettünk. Michael Llodra, akit páratlanul szép szerva-röpte játékáról ismerhettünk meg, most játszotta Fernando Verdasco ellen utolsó egyes mérkőzését Grand Slam tornán. A mérkőzésen szorosabb küzdelmet lehetett várni, azonban a spanyol három játszmában tudott diadalmaskodni. Az első szettben még sima képet mutatott a találkozó, azonban ezt két rövidítés követte, amit szintén Verdasco tudott megnyerni. A francia jelenleg 10 napja töltötte 34 életévét, ami alatt nagyon szép pályafutást könyvelhet el. A mérkőzés után Llodra életműdíjat kapott a párizsi közönség előtt. A verseny számára azonban még nem ért teljesen véget, mivel Mahut-al megpróbálhatnak idén párosban a trónra jutni a tavalyi elvesztett finálé után.

Holnap ismét pályára lép Novak Djokovic, aki Jeremy Cahrdy ellen érdekes mérkőzésre számíthat. Roger Federer az argentin Diego Sebastian Schwartman-al játszik majd. Valamint egy másik francia kedvenc, Jo-Wilfried Tsonga is kiharcolhatja a 32 közé jutást az osztrák Jurgen Melzer ellen.

Az első forduló eredményei:

Donald Young-Dudi Sela 6/1 2/6 6/1 6/0

Gael Monfils-Victor Hanescu 6/2 4/6 6/4 6/2

Jan-Lennard Struff-Albano Olivetti 6/1 6/4 6/4

Fernando Verdasco-Michael Llodra 6/2 7/6 7/6(3)

Marinko Matosevic-Dustin Brown 7/6(5) 6/4 6/7(1) 7/5

Andy Murray-Andrey Golubev 6/1 6/4 3/6 6/3

Kiemelt kép forrása: gazzettenet.com