Roland Garros 2014: Serena kiesett!

2014. május 28.
by cort

A torna legnagyobb esélyese, a címvédő Serena Williams óriási meglepetésre már a második fordulóban búcsúzott a Roland Garros-tól. 

Na Li tegnapi búcsúja után kevesen gondolták, hogy ma az első helyen kiemelt játékos is csomagolni kényszerül a French Openen. Márpedig megtörtént az, amire a Grand Slam tornák Open Érájában még sosem volt példa: az első két kiemelt közül egyik sem jutott a harmadik fordulóba.

Ideje megjegyezni a spanyol hölgy nevét, és arcát. Látni fogjuk még.

Ideje megjegyezni a spanyol hölgy nevét, és arcát. Látni fogjuk még.

Pedig már mindenki Venus – Serena harmadik fordulóról, és Sharapova – Serena álom negyeddöntőről beszélt. Senki sem vettem komolyan a világranglista 35. helyén található húsz éves Muguruzát, pedig ideje lenne komolyan számolni vele. A feltörekvő korosztály egyik legtehetségesebb játékosa, Bouchard mellett a média benne látja mihamarabb a top tízbe való kerülést. A mérkőzésről nem lehet sok mindent elmondani. A venezuelai származású hölgy pontosan azt csinálta Serenával, amit Serena szokott az ellenfeleivel. Lejátszotta a pályáról. A 6-2 6-2-es végeredmény mindent elmond, de a vereség súlyosságát semmi sem jelzi jobban, mit az, hogy olyan még sosem fordult elő Williams-szel, hogy egy Grand Slam mérkőzésen ne nyerjen legalább öt játékot.