Halep és Ivanovic a harmadik fordulóban

2014. május 29.
by Írókéz

Van rá esély, hogy az idei női Roland Garros olyan őrült meglepetéstornává váljon, mint a tavalyi wimbledoni, ahol – szinte még most sem hisszük el – Marion Bartoli Grand Slam bajnokká vált. A csillaghullás elképesztő ütemben indult meg a torna elején, meglátjuk, mit hoz a folytatás.

ivanovic garrosA mai napra már nem jutott több meglepetés, az esélyesebb teniszezőnők szépen vették az akadályokat. Továbbjutott Kvitova, Errani, Jankovic és Petkovic is, hogy a hivatalosan esélyesebb játékosokat említsük. Vigyázó szemeinket azonban most az általunk titkos favoritnak tartott játékosokra vetjük, és röviden szemügyre vesszük teljesítményüket.

Már tegnap pedzegettük, hogy az alsóági döntős pozícióra két hölgyet tartunk a legesélyesebbnek: a hat évvel ezelőtti győztes Ana Ivanovicot és Simona Halepet. Ma mindketten pályára léptek. Ivanovic, akárcsak eddigi három összecsapásukon, most is legyőzte az ukrán Elina Svitolinát. Legutóbb, idén Indian Wellsben a szerb játékos a lehető legkisebb különbséggel, döntő szett tie breakben tudott csak diadalmaskodni, és ez a mérkőzés is meglehetősen döcögősen indult a számára, de a 7/5-ös első szett után egy simább 6/2-vel le tudta zárni a meccset.

Eugenie Bouchard forrás: www2.pictures.zimbio.com

Eugenie Bouchard
forrás: www2.pictures.zimbio.com

Simona Halep eddig egyszer találkozott mostani ellenfelével,  Heather Watsonnal. Az angol lány veszélyes ellenfél, okosan játszik és jó keze van, a világranglista negyedik helyezettje azonban, akárcsak tavaly, idén is jobbnak bizonyult nála. Halep ezúttal idegesebben játszott, de győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Ha mindketten sikerrel veszik a következő két fordulót, Ana Ivanovic-csal a legjobb nyolc között fognak összefutni.

Míg az uraknál a világranglista vezetői sziklaszilárdan őrzik pozíciójukat, úgy tűnik, a hölgyeknél küszöbön áll az őrségváltás. Az elmúlt évi US Openen még három, 31 éven felüli játékos volt a legjobb négy között, ez azonban a Garroson biztos, hogy nem fog előfordulni.

Több olyan, 20 év körüli tehetséget látunk a mostani mezőnyben, akik olykor már elkapják a legjobbakat, de tornagyőzelmek elérésével is leteszik névjegyüket. Várható, hogy rövidesen az ő nevükkel találkozunk majd leggyakrabban a nagy tornák végjátékában. Idevesszük Simona Halepet is, bár ő már 23 éves, és befutott teniszező, de rajta kívül Bouchard, Muguruza, Stephens, Bencic – mind a közeljövő top 10-es játékosai lehetnek. Ezek a lányok, amellett, hogy fantasztikusan teniszeznek, bajnoki mentalitással is rendelkeznek.

Eredmények:

FTCamila Giorgi6 53
Svetlana Kuznetsova 7 76
FT Jelena Jankovic 76
Kurumi Nara50
Ret. Kiki Bertens 563
Anastasia Pavlyuchenkova740
FTKirsten Flipkens464
Julia Glushko 636
FT Sloane Stephens 66
Polona Hercog13
FTYanina Wickmayer24
Silvia Soler 66
FT Maria Teresa Torro 626
Magdalena Rybarikova262
FTCoco Vandeweghe43
Ekaterina Makarova 66
FT Lucie Safarova 656
Casey Dellacqua173
FTMonica Niculescu652
Paula Ormaechea 276
FT Pauline Parmentier 166
Yaroslava Shvedova633
FTAlison Riske6 563
Kristina Mladenovic 7 736
FT Andrea Petkovic 646
Stefanie Voegele262
FTDinah Pfizenmaier24
Sara Errani 66
FT Petra Kvitova 66
Marina Erakovic44
FTTeliana Pereira25
Sorana Cirstea 67
FTElina Svitolina52
Ana Ivanovic 76
FTHeather Watson24
Simona Halep 66

Kiemelt kép forrása: www.rolandgarros.com