Isner, Tsonga és Janowicz győzelmével kialakult a legjobb 32 mezőnye az alsó ágon

Tegnap a nap vége felé járva már csak néhány mérkőzés maradt hátra a férfiaknál az alsó ágon. Ez a három mérkőzés már komolyabb meglepetést nem hozott.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Isner nyerte a rövidítések csatáját Kukushkin ellen
Kép forrása: rolandgarros.com

Talán sokan várták előzetesen, hogy John Isner ellenfele újra Nicolas Mahut legyen, azonban most az amerikai helyette a kazah Mikhail Kukushkin ellen játszott. Az első két játszmát szépen elosztották egymás között két rövidítésben, vagyis kicsivel több, mint 1 és háromnegyed óra után minden kezdődhetett előröl. A harmadik szettben elég volt egy break, hogy valaki a maga javára fordítsa a szettet és Isner egy 6/3-al nagy lépést tett a győzelem felé. A negyedik szettben ismét csak egy rövidítés tudott dönteni, ahol már az volt a kérdés, az amerikai le tudja-e zárni a találkozót. Isner-nek pedig sikerült ezt megtennie 7-4-el és ezzel már ott van a harmadik fordulóban, ahol egy Tommy Robredo elleni küzdelem vár rá.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Tsonga könnyedén győzte le Melzer-t
Kép forrása: rolandgarros.com

A franciák is szoríthattak a nap vége felé, mivel Jo-Wilfried Tsongán volt a sor, hogy bejusson a harmadik körbe. Ebben természetesen Jurgen Melzer szerette volna megakadályozni. Erre viszont a korábbi Roland Garros elődöntősnek ezen a napon esélye sem volt. Tsonga parádésan teniszezett, ráadásul több alkalommal is elképesztő nyerőket húzott elő. A franciát még segítette, hogy az első és második szerváiból magas arányban tudta hozni a pontokat, ráadásul a mérkőzésen öt alkalommal is elvette ellenfele adogatását. A szorosnak várt találkozóból egy könnyű mérkőzés lett, amit Tsonga 6/2 6/3 6/4 arányban nyert meg.

janowicz

Janowicz-nak két rövidítést is meg kell nyernie a továbbjutáshoz
Kép forrása: pap.pl

A harmadik játéknapon még egy mérkőzést rendeztek meg a lengyel Jerzy Janowicz és finn Jarkko Nieminen között. A lengyelhez az elmúlt években nagy reményeket fűztek, azonban tavaly Wimbledon óta nem igazán találja formáját, ráadásul ez a mérkőzés sem ígérkezett könnyűnek rutinos balkezes ellenfelével szemben. Az első két szett rövidítésben dőlt el, aminek a végén a lengyel óriási lépést tett a győzelem felé. Janowicz mind a két rövidítést 7-4 arányban megnyerte, ráadásul a második játszmában a legvégén jött vissza break hátrányból.  A harmadik játszmában pedig a világranglista 23. el is döntötte a meccset, a szettet 6/4-re megnyerte és bejutott a harmadik fordulóba. Itt majd pont Jo-Wilfried Tsonga vár rá.

A mai napon pályára lép többek között a világelső Rafael Nadal az osztrák Dominic Thiem ellen. David Ferrer és Andy Murray is pályán lesz, valamint érdekesnek ígérkezik Gael Monfils és Jan-Lennard Struff találkozója is.

A második forduló eredményei:

John Isner-Mikhail Kukushkin 6/7(6) 7/6(4) 6/3 7/6(4)

Jo-Wilfried Tsonga-Jurgen Melzer 6/2 6/3 6/4

Jerzy Janowicz-Jarkko Nieminen 7/6(4) 7/6(4) 6/4

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com