Női egyes: A csillaghullás folytatódik

Nem elég, hogy az első két fordulóban kiesett az első két kiemelt (amire még soha nem volt példa Grand Slam tornán), a meglepetések folytatódtak ma is. Folytatva a sormintát, a harmadik forduló a harmadik kiemelt szereplésének végét jelentette.

Ha ez így folytatódik, akkor elképzelhető, hogy jövő szombaton egy Pauline Parmentier – Julia Gluschko döntőn rághatjuk tövig a körmünket. Igen, ezek a nevek női teniszjátékosokat takarnak, akik még mindig versenyben vannak a Garroson, nem úgy, mint Serena Williams, Na Li, vagy a legfrissebb hullócsillag, Agnieszka Radwanska.

Garbine Muguruza forrás: diariodecaracas.com

Garbine Muguruza
forrás: diariodecaracas.com

A világranglista első két helyezettjének kiesése után a mezőny többi része elégedetten dörzsölhette a kezeit. Közülük is leginkább Radwanska, aki harmadik helyezése ellenére Grand Slameken eddig még nem nagyon bizonyított. 25 éves korára egy wimbledoni döntőt és egy elődöntőt tud felmutatni, ami jól hangzik, a többi nagy tornán azonban ezeknek a sikereknek a közelébe sem tudott kerülni. Joggal érezhette tehát, hogy most az ölébe hullott a nagy lehetőség, főleg, mivel a világranglista 72. helyezettjével, Ajla Tomljanovic-csal mérkőzött, aki eddig csak egyszer tudott top 30-as ellenfelet legyőzni.

A 20 éves horvát hölgy azonban, akárcsak a többi nagy nevet kiradírozó kolleginái, remek taktikával, nagy elszántsággal és veszteni való nélkül, ennek megfelelően felszabadultan lépett pályára. Mindez együtt most is nyerő kombinációnak bizonyult, Tomljanovic két, simának mondható szettel váltotta meg Agnieszka varsói repülőjegyét. A horvát lány győzelme egyben azt is jelenti, hogy már csak egy, virágmintás ruhában játszó teniszező maradt versenyben – igen, igen, a hibiszkuszokkal díszített pólóban pompázó Tomas Berdych az…

A harmadik fordulóban játszott egymás ellen Venus és Serena Williams… helyett Garbine Muguruza és Anna Schmiedlova, azaz a testvérpár legyőzői. Muguruza ismét jó játékkal rukkolt elő és két szettben nyert 19 éves szlovák ellenfele ellen. A spanyol lány a negyedik fordulóban a világranglista-145. Parmentier-vel találkozik. Ha megoldja a megoldhatónak tűnő feladatot, a legjobb nyolc között Sharapova következhet.

Sharapova kiosztott egy biciklit forrás: cache4.asset-cache.net

Sharapova kiosztott egy biciklit
forrás: cache4.asset-cache.net

Folytassuk is Miss Sugarpovával a sort. Az orosz versenyző az évek során salakon esetlenül mozgó játékosból igazi salakmenővé fejlődött. Madridban Premier tornát nyert, és nagyon akar a Roland Garroson is bizonyítani. Eddig egyszer sikerült megnyernie ezt a tornát, két éve, tavaly azonban kikapott a döntőben Serena Williamstől. Bizonyítási vágyának a 21 éves Paula Ormaechea esett áldozatul. Az argentin hölgy egy megalázó 6/0 6/0-ás vereséggel hagyta el a pályát, Sharapova pedig egyáltalán nem tűnt felszabadultnak imponáló győzelme után.

Eredmények:

FTAgnieszka Radwanska44
Ajla Tomljanovic 66
FTDominika Cibulkova44
Samantha Stosur 66
FTTaylor Townsend22
Carla Suarez 66
FT Garbine Muguruza 66
Anna Schmiedlova24
FTPaula Ormaechea00
Maria Sharapova 66
FTJohanna Larsson54
Eugenie Bouchard 76
FTDaniela Hantuchova53
Angelique Kerber 76
FT Pauline Parmentier 167
Mona Barthel615

Kiemelt kép forrása:  i2.eurosport.com