Készen áll az alsó ág a negyeddöntőkre a férfiaknál

2014. június 1.
by DGM96

Federer kieséséről és a többi eredményről már beszámoltunk, ám velük még nem értek véget a mai nap eseményei.

Élete első GS-negyeddöntőjére készülhet a kanadai nehéz tüzér
forrás: facebook/MilosRaonicOfficial

A Suzanne Lenglen-on Milos Raonic (8.) és Marcel Granollers játszotta az utolsó férfi mérkőzést. A lehető legtöbb szemszögből a kanadai volt az esélyes, de Granollers jól mozog salakon, éppen ezért nem volt reménytelen a párosban is brillírozó hispán helyzete. Nagyjából így vélekedtek sokan, de a montenegrói származású és születésű Raonic mindenféle kérdést semmissé tett. Könyörtelen adogatásait a lassú vörös salak sem hátráltatta. Olyannyira nem, hogy az egész mérkőzésen nézett szembe kettő breaklabdával, melyeknek hárítását 100%-os mérleggel abszolválta. Ennek is köszönhető, hogy a találkozót 1 óra 55 perc alatt, három 6/3-as játszmában letudta, ezzel pedig pályafutása eddigi legnagyobb eredményét érte el a legrangosabb tornák valamelyikén.

Zsinórban a 20. alkalommal surrant be Djokovic a nyolc közé egy Grand Slamen.
forrás: rolandgarros.com

E komoly megmérettetéshez pedig nem is érkezhet méltóbb ellenfél Raonic számára, mint Novak Djokovic (2.), aki a hazaiak kedvencével, Jo-Wilfried Tsongával (13.) találkozott a Chatrier-n. Nem ez volt az első mérkőzés, amit ők ketten a centerpályán játszottak. 2012-ben a franciát egy hajszál választotta el a bravúrtól a nyolc között, négy mérkőzéslabdája is volt, de végül neki kellett gratulálnia. A mai napon sem változott ez a szereposztás, azonban sokkalta egyértelműbben alakultak a dolgok. Az egykori világelső szerbnek mindössze 27 perc volt szükséges ahhoz, hogy szettelőnybe kerüljön. A 6/1-es játszmához nagyban hozzájárult Tsonga gyenge második szervája, de Djokovic adogatóként is dominált, mindössze hat pontot veszített, amikor ő nyitotta a poénokat. “Nole” dominanciája a folytatásban is megmaradt, 5/2-re húzott el, de belefért az is, hogy egy breaket visszaadjon. A harmadik szettben már nem volt ilyen kegyelem. A második kiemelt háromszor is elvette Tsonga szerváját, így amilyen nehéz volt legutóbbi párizsi találkájuk, olyan egyértelmű volt a mai.

Eredmények:

Raonic (8.) – Granollers 6/3 6/3 6/3

Djokovic (2.) – Tsonga (13.) 6/1 6/4 6/1

Holnap a tábla másik fele fog harcba szállni a negyeddöntőbe jutásért. Ráadásul a négy meccs közül egy sem tűnik unalmasnak. Pályára lép a két legjobb salakos, Nadal (1.) és Ferrer (5.). A sokszoros bajnok a szerb Lajoviccsal, a tavalyi döntős pedig a dél-afrikai Andersonnal (19.) mérkőzik meg. Továbbá Murray (7.) és Verdasco (24.) is egymásnak feszül, akik legutóbb a tavalyi wimbledoni tornán csaptak össze GS-en, akkor a későbbi bajnok skót 0-2-ről állt fel, szóval az újabb izgalmak szinte garantáltak. Az pedig csak hab a tortán, hogy a hazaiak showmanje, Gael Monfils (24.) is játszani fog, mégpedig a Wawrinkát kiejtő Garcia-Lopez ellen.

A kiemelt kép forrása: rolandgarros.com