Nadal és Ferrer már a 16 között a Roland Garros-on

Sima spanyol győzelmek és drámai végkifejlettnél való besötétedés- ez jellemezte a tegnapi napot. A felső ág harmadik fordulójában több öt szettes találkozót láthattunk.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Nadal most sem vesztett játszmát
Kép forrása: rolandgarros.com

Először viszont kezdjük a világelső mérkőzésével. Rafael Nadal eddig még nem veszített játszmát az idei tornán és harmadik fordulós mérkőzésén is jó esély volt erre. Bár az argentin Leonardo Mayer igen erős játékosnak számított ezen a borításon. A címvédőt azonban ez nem igazán zavarta meg és egyből elkezdett irányítani. Gyorsan elvette ellenfele szerváját egy fantasztikus fonák elütéssel és nagyon hamar 6/2-vel szett előnybe került. A második játszmában a spanyol ismét villámrajtot vett és megint elvette vetélytársa adogatását. Ez nem tartott a szett végéig, de a kritikus pillanatokban megint csak Nadal tudott jobban játszani. Előbb egy elképesztő átemelés után a 2-0-ért szerválhatott, majd meg is csinálta a játékot. Mayer talán sokszor fizetett rá arra, hogy egyenlő és előny állásoknál a mallorcai sokszor elütött mellette. A harmadik játszmában az argentin elvesztette 2-2-nél az adogatását és innen több game-et már nem nyert. A kedden 28. születésnapját ünneplő játékos tehát harmadszor is játszma veszteség nélkül jutott tovább és majd Dusan Lajovic ellen játszik.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Ferrer is könnyedén jutott tovább
Kép forrása: rolandgarros.com

A világelső honfitársa, David Ferrer nehezebb mérkőzésre számíthatott az olasz Andreas Seppi ellen. A kemény csatának hitt mérkőzésből azonban egy könnyű három szettes találkozó lett. A spanyol ismét felszántotta a pályát, folyamatosan mozgatta ellenfelét, ami Seppi-nek nem igazán feküdt ezen a napon. A két játékos között a legnagyobb különbség az első szerva mögötti pontok megnyerésében és a break labdák kihasználtságában volt. Az első játszmát a világranglista ötödik nagyon simán nyerte 6/2-re, majd miután a második szettben behúzta a rövidítést, el is döntötte a mérkőzést. A záró szakaszra az olasz teljesen megtört és Ferrer könnyed győzelmet könyvelhetett el egy 6/3 után. A valenciai játékos következő ellenfele a dél-afrikai Kevin Anderson lesz.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Monfils visszavágott Fognini-nak a tavalyi vereségért
Kép forrása: rolandgarros.com

Több mérkőzés is öt szettig tartott ezen a napon. Egy ilyen fajta összecsapást ráadásul be sem tudtak fejezni. Philipp Kohlschreiber és Andy Murray találkozóját a sötétség ugyanis nem a legszerencsésebb állásnál szakította félbe. A két játékos az első négy játszmán megosztoztak, majd az ötödik szettben addig gyűrték egymást, amíg ezt be nem szüntették. A döntő játszmában az állás jelenleg 7-7, a folytatás pedig ma délután lesz. A francia közönség egy másik fantasztikus mérkőzést is láthatott, aminek pont a sötétedés volt az emlékezetes krónikája négy évvel ezelőtt. Akkor ugyanis Fabio Fognini és Gael Monfils elképesztő küzdelme félbeszakadt és csak másnap tudták lejátszani, ami igen nagy felháborodást keltett. Ma szerencsére erre nem volt szükség, azonban így is egy végig kiélezett harc folyt a Suzanne Lenglen-en.  A gigászi csata most is öt játszmát vett igénybe és ezt most a hazaiak show-man-je nyerte meg a közönség legnagyobb örömére. A 27 éves teniszező egy szintán fáradt Guillermo Garcia-Lopez-el küzd majd meg a negyeddöntőbe jutásért.

A mai napon már megkezdődik a negyedik forduló, ahol több félelmetes mérkőzést láthatunk. Pályára lép a szerb Novak Djokovic a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen, valamint Ernests Gulbis és Roger Federer meccse is igen jónak ígérkezik.

A harmadik forduló eredményei:

Rafael Nadal-Leonardo Mayer 6/2 7/5 6/2

Dusan Lajovic-Jack Sock 6/4 7/5 6/3

Kevin Anderson-Ivo Karlovic 6/3-nál Karlovic feladta

David Ferrer-Andreas Seppi 6/2 7/6(2) 6/3

Guillermo Garcia-Lopez 6/2 6/4 2/6 6/7(4) 6/4

Gael Monfils-Fabio Fognini 5/7 6/2 6/4 0/6 6/2

Fernando Verdasco-Richard Gasquet 6/3 6/2 2/2-nél félbeszakadt

Philipp Kohlschreiber-Andy Murray 6/3 3/6 3/6 6/4 7/7-nél félbeszakadt

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com