Felemás spanyol nap után kialakult a negyeddöntő párosítása a felső ágon

A felső ágon négy spanyol vághatott neki a legjobb 16 küzdelmeinek. A nap végén azonban csak a magasabban kiemelt játékosok örülhettek közülük.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Nadal hatvanegyedik győzelmét aratta a Roland Garros-on
Kép forrása: rolandgarros.com

A Philipp Chatrien-én rajongói ismét a világelsőért szoríthattak. A szerb Dusan Lajovic az elmúlt hónapokban nem egy Davis Kupa találkozón bebizonyította, hogy rettentően tehetséges, Nadal nem sok esélyt adott neki. Bár az időjárás igen hűvös volt és a szél se kímélte a címvédőt. A mallorcai ennek ellenére folyamatosan tudott irányítani és a győzelme egy percig sem forgott veszélyben. A szerb hiába próbált gyorsítani riválisa ellen, jobbára csak védekezni tudott. A francia közönség láthatott pár fantasztikus labdamenetet, ezekből pedig rendre Nadal jött ki jobban. A mai napon még 27 éves játékos folyamatosan elnyerte ellenfele adogatásait, amit nyolc alkalommal tett meg. A salakkirály 6/1 6/2 6/1-re nyert, így megajándékozta magát a párizsi Grand Slam tornán aratott hatvanegyedik egyéni győzelmével a holnapi születésnapja előtt.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Ferrer fantasztikus játékkal jutott a legjobb nyolc közé
Kép forrása: rolandgarros.com

David Ferrer meccsén az volt a kérdés, hogy összejön-e a negyeddöntőben a tavalyi döntő visszavágója. Ebben természetesen Kevin Anderson szerette volna megakadályozni a világranglista ötödiket. A dél-afrikai megpróbálta borzasztó nagy ütőerejével dominálni a spanyol stabil alapvonal játéka ellen, azonban az első Grand Slam győzelmére vágyó teniszező bírta a rendkívül nagy bombákat a háló túloldalán. A valenciai játékos néhol elképesztő nyerőkkel tudott válaszolni ezekre és az első két szett könnyedén az övé lett. A harmadik játszmát ugyan Anderson meg tudta nyerni rövidítésben, innentől viszont ismét Ferrer percei következtek. A 2013-as finalistát nem zökkentette ki a játszmavesztés és a negyedik szett már simán berántotta 6/1-re. A következő körben tehát jöhet az egy évvel ezelőtti döntő.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Murray nagy küzdelemben győzött Verdasco ellen
Kép forrása: rolandgarros.com

Andy Murray-nek is egy spanyol ellenfél jutott Fernando Verdasco személyében. Kettejük utolsó meccsén tavaly Wimbledonban a brit két szett hátrányból fordított és itt sem számíthatott könnyű mérkőzésre. A világranglista huszonötödik ráadásul az előző körben meggyőző játékkal búcsúztatta a francia közönség legnagyobb bánatára Richard Gasquet-et. Az első játszmában sokáig fej-fej mellett haladt a két játékos, 4-4-nél azonban Verdasco rövid kihagyása sokba riválisa javára döntött. A tavalyi Wimbledoni bajnok megnyerte 6/4-re az első szettet. A folytatásban parádés labdamenetekkel kápráztatta a két teniszező a publikumot és itt is a spanyol pillanatnyi megzuhanása döntött. Murray egy 7-5 után közel került a továbbjutáshoz. A torna hetedik kiemeltje a harmadik szettben is korán break előnybe került, riválisa viszont nem zuhant ettől teljesen össze. Nagy küzdelemben kiharcolta a rövidítést, ahol ismét Murray pillanatai következtek. A brit le tudta zárni végül három játszmában a mérkőzést és ezzel ott van ő is a legjobb nyolc között a Roland Garros-on.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Monfils három játszmában vetett véget Garcia-Lopez menetelésének
Kép forrása: rolandgarros.com

A mai napra a francia közönségnek is maradt oka az örömre, mivel a show-man meglehetősen könnyen ütötte be magát a negyeddöntőbe. Gael Monfils a torna egyik meglepetésembere, Guillermo Garcia-Lopez ellen lépett pályára. Az első fordulóban Stanislas Wawrinkát búcsúztató spanyol azonban igen csak az öltözőben maradt a meccs elején, mivel az első két szettet 54 perc alatt bukta el 6/0 6/2-re. A 30 éves játékos a folytatásban már jobban játszott, de játszmát már nem tudott nyerni Monfils ellen.

Holnap már megkezdődnek a negyeddöntők, ahol a Philipp Chatrién Novak Djokovic és Milos Raonic játszik majd. A Suzanne Lenglen-en pedig jöhet egy Tomas Berdych-Ernests Gulbis összecsapás.

A nyolcaddöntők eredményei:

Rafael Nadal-Dusan Lajovic 6/1 6/2 6/1

David Ferrer-Kevin Anderson 6/3 6/3 6/7(5) 6/1

Gael Monfils-Guillermo Garcia-Lopez 6/0 6/2 7/5

Andy Murray-Fernando Verdasco 6/4 7/5 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com