Gulbis-Djokovic elődöntőt rendeznek az alsó ágon

A Roland Garros-on már a negyeddöntőket rendezték, ahol csak az egyik mérkőzésen érvényesült a papírforma.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Djokovic Róma után ismét legyőzte Raonic-ot
Kép forrása: rolandgarros.com

Novak Djokovic-nak egy bomba került útjába. Na persze nem egy igazi, hanem a nagyokat szerváló Milos Raonic ellen kellett kiharcolnia az elődöntőbe jutást. A két játékos ráadásul utolsó találkozásukkor óriási mérkőzést játszottak. Ott a kanadai igen csak nehéz órákat okozott a szerbnek. Az első játszmában sokig a két klasszisnak nem sok köze volt egymás szervájához, azonban az egykori világelső 6-5-ös vezetésénél jött egy sorsdöntő játék. Ugyan eleinte a rövidítésre jobb esély volt, viszont a kanadai két kettőshibája sokba került és Djokovic 7-5-el vezetést szerzett. A második játszmában az adogatások ismét stabilnak bizonyultak, így jutottak el a Tiebreak-ig. Itt a szerb maradt higgadtabb és közel volt számára az elődöntő. Ez a pár perces szakasz úgy tűnt végleg eldöntötte a találkozót, mivel a harmadik szett már eléggé egyoldalúan alakult. A 27 éves teniszező gyorsan dupla break előnnyel elhúzott 4-0-ra, majd 5-2-nél már a győzelemért szerválhatott. Az első lehetőségét ugyan még nem használta ki, 5-4-nél ellenben már nem volt kegyelem. Djokovic kiszerválta a mérkőzést, így tovább küzdhet pályafutása első Roland Garros trófeájáért.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Gulbis elképesztő tenisszel búcsúztatta Berdych-et
Kép forrása: rolandgarros.com

A másik elődöntőben két elképesztő ütőerő csatájára számíthatott a francia közönség a Suzanne Lenglen-en. Tomas Berdych és Ernests Gulbis összecsapásánál már sokan voltak kíváncsiak arra, hogy jön-e az újabb bravúr a lett teniszezőtől. Sokan a csehet tartották az esélyesnek, azonban ellenfelének a Roger Federer elleni fantasztikus győzelem extra motivációt adhatott. A mai meccs két órája viszont az előzetes papírformát teljes mértékben a feje tetejére állította. Az idén bombaformában lévő lett bombasztikus játékára riválisának most nem volt semmi válasza. Gulbis az egész találkozón rettentően keményen irányított, ráadásul adogatójátékát is alig lehetett megingatni. A torna tizennyolcadik kiemeltje 71 perc alatt két játszma előnybe került és a harmadik szettben a korai break-nél karnyújtásnyira került az elődöntő. A 25 éves teniszező elképesztő koncentrációról tett innentől tanúbizonyságot és szerváját már nem vesztette el. A jurmalai fiú a lett teniszsport legnagyobb sikerét érte el ezzel az eredménnyel.

Az egyik elődöntőben tehát Novak Djokovic és Ernests Gulbis harcolhat a fináléba jutásért. Holnap újabb negyeddöntők következnek. A Philipp Chatrién Gael Monfils és Andy Murray csap össze, a Suzanne Lenglen-en pedig jön a tavalyi finálé visszavágója. Rafael Nadal-nak törleszteni valója is van, mivel Ferrer legyőzte őt idén Monte Carloban.

A negyeddöntő eredményei:

Ernests Gulbis-Tomas Berdych 6/3 6/2 6/4

Novak Djokovic-Milos Raonic 7/5 7/6(5) 6/4

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com