Könnyű győzelmek után Halep és Petkovic mérkőzik meg az elődöntőben

A nőknél ezúttal az alsó ágon rendezték meg az negyeddöntőket. Az izgalmak itt elmaradtak, két sima mérkőzést láthatott a párizsi közönség.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Halep fantasztikus tenisszel jutott az elődöntőbe
Kép forrása: rolandgarros.com

A román Simona Halep borzasztó jó formában érkezett pályafutása első Grand Slam elődöntőjére. Ellenfele e tekintetben már rutinosabbnak számított, mivel az orosz Svetlana Kuznetsova számára ez a helyzet már közel sem volt ismeretlen. Tegnap öt órakor már annak is örülhettünk, hogy sikerült a két játékosnak az esőzések miatt elkezdeni a találkozót. Ráadásul a mérkőzés közben sem volt kizárt, hogy nem lesz ezzel probléma. Az eső szerencsére hosszútávon megkímélte a negyeddöntőt és csodálhattuk a világranglista negyedik elképesztően dinamikus teniszét. Kuznetsova ezen a napon egyszerűen nem bírt hat évvel fiatalabb ellenfelével. Halep minden labdán ott volt lábbal és rendkívül sok nyerőjével keserítette meg vetélytársa helyzetét. A 22 éves lány komoly esélyekkel várhatja a torna végjátékát, ezt mai 6/2 6/2-es győzelme bizonyítja a legjobban.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Petkovic készülhet pályafutása első Grand Slam elődöntőjére
Kép forrása: rolandgarros.com

A másik negyeddöntőben a tavalyi döntős, az olasz Sara Errani szerette volna 2013-as eredményét legalább megismételni. Ezt azonban Andrea Petkovic egészen másképp gondolta. A hosszú sérülése után egyre jobban játszó német ugyanis nem most szerette volna megszakítani élete eddigi talán legjobb Grand Slam szereplését. A találkozót ugyan az olasz kezdte jobban, aki rögtön elhúzott 2-0-ra. Más kérdés, hogy innentől az első játszmában már nem sikerült több játékot nyernie és ellenfele 6/2-vel nagy lépést tett az elődöntő felé. A torna huszonnyolcadik kiemeltje pedig elkezdett pontról-pontra dominálni, amivel távol kerültek Errani győzelmi esélyei. Petkovic 3-2-nél elnyerte riválisa szerváját és a lendület már a játszma végéig kitartott. A 26 éves darmstadti tehát 6/2 6/2 életében először jutott be a legjobb négy közé a Roland Garros-on.

A mai elődöntőkben előbb Maria Sharapova és Eugenie Bouchard mérkőzik meg. Később pedig Simona Halep játszik Andrea Petkovic ellen.

A negyeddöntő eredményei:

Simona Halep-Svetlana Kuznetsova 6/2 6/2

Andrea Petkovic-Sara Errani 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com