Roland Garros 2014: Halep lesz Sharapova ellenfele a szombati döntőben

2014. június 5.
by cort

Sharapova kora délutáni győzelme után néhány órával arra is megkaptuk a választ, hogy kivel játssza a szombati döntőt az orosz játékos. 

A negyedik helyen kiemelt Simona Halep, és a huszonnyolcadik helyen kiemelt Andrea Petkovic jutott az idei Roland Garros második női elődöntőjébe. Mindkét hölgy pályafutása eddigi legnagyobb sikere kapujában állt, ezidáig egyiküknek sem sikerült Grand Slam torna döntőjébe jutnia. A mérkőzésnek papírforma szerint a román hölgy volt az esélyese, a két játékos utolsó két mérkőzését ő nyerte, alig egy év alatt a világranglista negyedik helyére sikerült felkapaszkodnia, és az idei Roland Garros-on még csak szettet sem veszített, de Petkovic-ot sem szabadott leírni. A német hölgy egy hosszú sérülés, és kihagyás után újra jó formában játszik, és robog vissza a top tíz felé.

Halep játszmaveszteség nélkül robogott a döntőbe Forrás: twitter.com

Halep játszmaveszteség nélkül robogott a döntőbe
Forrás: twitter.com

Az első szett, a torna előtt titkos esélyesnek tartott Halepről szólt. A román játékos a tőle megszokott kemény játékkal, kétszer is elnyerve Petkovic adogatását, kevesebb mint fél óra alatt 6-2-re nyerte a játszmát. Halep a tizenkét nyerő ütése mellé mindössze hét ki nem kényszerített hibát vétett, miközben egyszer sem került szembe break labdával. A folytatásban a Charlestonban győztes Petkovic összekapta magát, 3-1-es vezetésre tett szert. A mérkőzés ezen szakaszában a német játékos hiába játszott jobban, hiába ütött több nyerőt, az előnyét nem tudta megtartani, Halep kiegyenlített. A Sharapova – Bouchard meccstől színvonalában elmaradó összecsapás második játszmája nem tartogatott több fordulatot, jöhetett a rövidítés. A tie-breakben Halep 4-1-re elhúzott, és bár többször is elvesztette a saját adogatását, ez már elég volt ahhoz, hogy 7-4-re hozza a rövidítést, és ezzel a mérkőzést is. A román hölgy sikerével jövő héttől a világranglista harmadik helyére jön fel, de ez most aligha izgatja egy Grand Slam siker kapujában.

S. Halep (román) – A. Petkovic (német) 6-2 7-6

Kiemelt kép forrása: www.rolandgarros.com