ATP beharangozó – Queens-ben és Halle-ban rajtol a füves pályás szezon

A Roland Garrosszal véget ért a salakszezon, holnaptól már füves pályán zajlanak a küzdelmek a Wimbledonra való felkészülés jegyében. A férfiaknál első körben két klasszikus torna, a queens-i és a hallei lesz terítéken.

2015-től az angol és a német verseny is az ATP 500-as kategória képviselője lesz, idén azonban még a legalacsonyabb, 250-es besorolást kapták. Alacsony besorolás ide vagy oda, nagy nevekből  nem lesz hiány, hiszen pályára lép majd Rafael Nadal, Andy Murray, Wawrinka, Berdych és Roger Federer is – utóbbi ráadásul párosban is szerepelni fog.

Aegon Championships

Murray hazai környezetben szerezheti meg első idei tornagyőzelmét Forrás: telegraph.co.uk

Murray hazai környezetben szerezheti meg idei első  tornagyőzelmét
Forrás: telegraph.co.uk

A Queens Club ad otthont a szezon egyik leghangulatosabb versenyének. A hazaiak legnagyobb örömére tavaly Andy Murray győzelmével zárult a torna, aki természetesen idén is ütőt ragad majd. Murray ezúttal csak a harmadik kiemelést kapta, hiszen a világranglistán a nevezés leadásának pillanatában előtte volt Stanislas Wawrinka és Tomas Berdych is. Wawrinka már az első fordulóban búcsúzott a Garrostól, így bőven volt ideje arra, hogy gyakoroljon a borításon. Az első fordulóból minden bizonnyal továbbjut majd a világranglista harmadik helyezettje, lévén erőnyerő, a másodikban viszont a szabad kártyával induló Baghdatis akár meg is tréfálhatja a mostanában több meglepő vereséget is elszenvedő Wawrinkát. Andy Murray első ellenfele Aljaz Bedene vagy pedig a francia Mathieu lesz.

A már említett játékosokon kívül láthatjuk majd játszani Jo-Wilfried Tsongát és Grigor Dimitrovot is. A tavalyi döntős és 2012-es győztes Marin Cilic ezúttal a kilencedik kiemelést kapta, így már az első fordulóban pályára kell lépnie, mégpedig az ausztrál Matosevic ellen.

A főtábla

 

Média deal: promotion@teniszvilag.com

Gerry Weber Open

A torna igazgatója, Ralf Weber tortával várta Federert Forrás: atpworldtour.com

A torna igazgatója, Ralf Weber tortával várta Federert
Forrás: atpworldtour.com

Halle-ban természetesen pályára lép majd a címvédő és hatszoros bajnok Roger Federer, aki idén párosban is képviselteti magát honfitársa, Marco Chiudinelli oldalán. Federer 45-3-as mérleggel rendelkezik a versenyen, idén azonban komoly kihívás elé néz, ha meg szeretné szerezni hetedik trófeáját is, hiszen itt lesz a friss Roland Garros bajnok Rafael Nadal is (persze ha a hátfájása miatt nem lép vissza időközben). Federer első ellenfele a német Struff vagy pedig Joao Sousa lehet, Nadal pedig a szabad kártyás Dustin Brown vagy pedig egy selejtezős játékos ellen kezdheti meg menetelését.

Rajtuk kívül itt lesz még Milos Raonic és Kei Nishikori is, valamint két hazai bajnok, Tommy Haas (2009, 2012) és Philipp Kohlschreiber (2011).

A főtábla

A kiemelt kép forrása: bp.blogspot.com