Wawrinka megalította Matosevic-et, kiesett Berdych Queens Club-ban

Tegnap már a negyeddöntőket rendezték meg a Queens Club-i ATP tornán. A brit közönségnek ezúttal sem kellett meglepetés nélkül távozni a nap végén.

stepanek

Stepanek szett hátrányból tudott fordítani Anderson ellen
Kép forrása: express.co.uk

Az első negyeddöntőben nagy szervákra számíthattunk, mivel Kevin Anderson és Radek Stepanek is igen jó adogatónak számított. A cseh játékos Murray legyőzésből meríthetett erőt, a találkozót viszont pocsékul kezdte, a dél-afrikai gyorsan 6/1-el vezetést szerzett. A folytatásra viszont a torna tizenötödik kiemeltje felhasználta gyorsaságát és az elképesztően finom kezét. Hol ejtésekkel, néha pedig átemeléssel törte meg Anderson önbizalmát, amivel meg is tudta fordítani a mérkőzést. Stepanek tehát döntő játszmás győzelme után készülhet az elődöntőre.

lopez

Lopez nem hiába emelhetette magasba a kezét
Kép forrása: bbc.co.uk

Stepanek ellenfele kisebb meglepetésre Feliciano Lopez lesz. A spanyolt talán régen láthattuk ennyire jól játszani, mivel ma a játék minden elemében felülmúlta a nála jóval esélyesebbnek számító Tomas Berdych-et. A mallorcai teniszezőnek tegnap a hálónál mutatott parádés játékát lehetett kiemelni. Ejtéseivel és parádés röptéivel igen kellemetlen pillanatokat okozott a cseh fiúnak és megérdemelten jutott tovább két játszmában. A végeredmény 6/4 7/6 lett, a spanyollal bizony komolyan kell számolni a trófea esélyesei között.

wawrinka3

Wawrinka megálította Matosevic parádés menetelését
Kép forrása: couriermail.com.au

Egy másik fantasztikus menetelés azonban véget ért Queens Club-ban. Az utóbbi napokban az esélytelenek nyugalmával Marinko Matosevic megálljt parancsolt Marin Cilicnek és Jo-Wilfried Tsongának is. A közönség talán az újabb bravúrra várt, viszont Stan Wawrinka már túl nagy falat volt a fiatal ausztrálnak. Az első szettben még jól tartotta magát az Australian Open címvédője ellen, de az elvesztett 7-5-ös játszma után úgy tűnt elfogyott a lendület. A második játszmában már a svájci akarata érvényesült teljesen, aki 6/3-mal lezárta a meccset. Wawrinka következő ellenfele Grigor Dimitrov lesz z elődöntőben. A bolgár most pihenhetett, mivel Dolgopolov sérülés miatt visszalépett ellene.

Ma már az elődöntőkkel folytatódnak a küzdelmek Londonban. Előbb Stan Wawrinka és Grigor Dimitrov küzd meg a döntőbe jutásért, majd Radek Stepanek harcol meg Feliciano Lopezzel.

A negyeddöntők eredményei:

Stanislas Wawrinka-Marinko Matosevic 7/5 6/3

Grigor Dimitrov-Alexandr Dolgopolov w.o.

Radek Stepanek-Kevin Anderson 1/6 6/3 6/2

Feliciano Lopez-Tomas Berdych 6/4 7/6(7)

Kiemelt kép forrása: abc.net.au