Dimitrov és Lopez döntőzik Queens Club-ban

Tegnap az elődöntőket rendezték meg a Queens Club-i ATP tornán. A fináléba jutásért négy különböző országból ment a harc.

dimitrov

Elsőként Dimitrov került döntőbe
Kép forrása: couriermail.com.au

Az első elődöntőben Stan Wawrinka és Grigor Dimitrov rangadója következett. Itt előzetesen egy nehéz összecsapásra lehetett számítani, azonban a meccs egészen mást hozott. A bolgár hihetetlen stabilitásával és nyerőivel könnyedén felőrölte az Australian Open címvédője. A svájci játékos a Melbourne-i torna óta továbbra sem találja az igazi formáját, amit az eredmény is tökéletesen megmutat. Dimitrov 6/2 6/4-re győzte le riválisát és ekkor várhatta döntőbeli ellenfelét.

lopez2

Lopez ismét parádés teniszt mutatott be
Kép forrása: sportmale.co.uk

A második meccsen a nagy szervák és a hálójáték csatájára készülhettünk. Ezt most Radek Stepanek és Feliciano Lopez csatájánál figyelhettük. A tornán mind a két játékos már előrukkolt 1-1 bravúros teljesítménnyel. A cseh Murray-t, a spanyol pedig Berdych-et verte meg. A mallorcai úgy tűnt, hogy előző körös formáját át tudja menteni, mivel a hálónál ismét extra teljesítményt nyújtott. A torna tizenötödik kiemeltjének sokszor volt erre válasza, azonban az első szettet rövidítésben mégis Lopez nyerte meg. A második játszmában Lopez már megfékezhetetlen volt. Egészen nagy lendülettel és parádés ütéseivel végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését. A tőle rég nem látott klasszis teniszével 7/6 6/4 arányban jutott be a fináléba.

A döntőben tehát Grigor Dimitrov és Feliciano Lopez küzd meg a trófeáért. Mind a kettőjüknek ez lenne az első győzelmük itt Queens Club-ban.

Az elődöntők eredményei:

Grigor Dimitrov-Stan Wawrinka 6/2 6/4

Feliciano Lopez-Radek Stepanek 7/6(7) 6/4

Kiemelt kép forrása: espn.co.uk