Queens-ben is a rövidítések döntöttek-Dimitrov a bajnok!

Parádés meglepetések után már a döntő következett ma Queens Club-ban. A fináléban Grgior Dimitrov és Feliciano Lopez küzdött meg.

Ezen a tornán mind a két játékos okozott már komoly meglepetést. A bolgár az előző körben Wawrinkát, még a spanyol a negyeddöntőben Berdych-et búcsúztatta. Dimitrov füves pályán első győzelmére készült, viszont a győzelem Lopeznek jött volna jobban önbizalom szempontjából. A toledoi ugyanis rég nem látott jó játékot mutatott Londonban és nem lehetett tudni karrierje szempontjából mekkora lökést adna egy Queens-i győzelem. A két játékosnak ráadásul egyetlen meccsüket éppen itt játszották 2010-ben, ahol Lopez simán tudott nyerni.

dimitrov4

Dimitrov óriási öröme az elképesztő döntő után
Kép forrása: twitter.com

Az első játszmában nem igazán kerültek a közelébe egymás adogatásinak a finalisták. Jöhetett a rövidítés, amit egy nagy csatában Lopez tudott behúzni és óriási lélektani előnybe került. A második rövidítésre azonban egy pillanatra elfogyott, mivel a következő Tiebreak már simán Dimitrové lett, így következhetett a döntő szett. A spanyolnak hiába sikerült break előnybe kerülnie rögtön a harmadik játszma elején, az előnye nem tartott ki a győzelemig. A meccshez méltó módon a trófeáról egy újabb rövidítés döntött. Hiába a meccs labda, a világranglista 29. elhalasztotta óriási esélyét. Dimitrov egy elképesztő két és fél órás harcban végül legyőzte riválisát és megnyerte a Queens-i ATP tornát.

A Queens-i verseny tehát Grigor Dimitrov győzelmével zárult, aki ezzel életében először tudott füves pályán trófeát nyerni. A 23 éves játékosnak ez volt pályafutása negyedik ATP győzelme.

A döntő eredménye:

Grigor Dimitrov(4)-Feliciano Lopez(10) 6/7(8) 7/6(1) 7/6(6)

Kiemelt kép forrása: news.yahoo.com