ATP: Gasquet-Lopez és Becker-Bautista-Agut döntőket rendeznek

2014. június 21.
by Airon

A Két ATP 250-es tornán már az elődöntőket rendezték tegnap. Holnap a két döntőben megnyílt az esély két spanyol tornagyőzelemre.

Eastbourne

gasquet2

Gasquet harmadszor lehet Eastbourne bajnoka
kép forrása: brunchnews.com

A játéknap első mérkőzésén a torna első kiemeltje, a francia Richard Gasquet küzdött a döntőbe jutásért. Ebben az üzbég Denis Istomin szerette volna természetesen megakadályozni. Az első játszmában a franciának sokáig gondot is jelentettek riválisától érkező nagy szervák, azonban a legfontosabb pillanatban mégis összeszedte magát. Gasquet 5-4-nél megcsinálta a bréket és valamivel közelebb került a fináléhoz. A második szettben pedig egy rontás minden lényeges kérdést eldöntött. Istomin 2-3-nál újra elvesztette az adogatását és innentől már nem nyert több játékot. A beziersi teniszező így 2005 és 2006 után harmadik alkalommal nyerheti meg az angliai tornát.

lopez5

Lopez ma a címvédésért küzdhet
Kép forrása: marca.com

A második elődöntőben a múlt héten Queens Club-ban döntőt játszó Feliciano Lopez következett, aki az ameikai Sam Querrey-vel csapott össze. A spanyol játékos a Wimbledon-i felkészülési időszakban egészen parádés formában teniszezik és ez a legjobb négy között sem változott. A címvédő ismét azt a játékot mutatta, amit az elmúlt napokban láthattunk tőle. Szervái és hálójátéka ismét tökéletesen működött, mellé pedig jöttek a parádés nyerők is. A mérkőzés két szoros játszmában dőlt el, amit végül Lopez 6/4 7/6 arányban tudott behúzni. A toledói így 2013 után egy újabb eastbourni tornagyőzelemért küzdhet majd meg Richard Gasquet ellen ma délután.

Az elődöntő eredményei:

Richard Gasquet-Denis Istomin 6/2 6/4

Feliciano Lopez-Sam Querrey 6/4 7/6(4)

Hertogenbosch

becker

Becker 2009 után másodszor diadalmaskodhat Topself Openen
Kép forrása: digisport.hu

Az első elődöntőben két olyan játékos küzdött a döntőért, akik ritkán jutottak ilyen magasságokba. Joao Sousa ráadásul a kvalifikációból verekedte be magát a legjobb négy közé. Ellenfele, a német Becker is fantasztikus hetet tudhatott már magának, mivel Granollers-t és Pospisil-t is búcsúztatta. A kettejük meccsén pedig a legendás teniszező névrokona tovább szárnyalt a döntőig. Becker egy sima 6/3-as és egy rövidítésben végződött játszmával harcolta ki a finálét és tovább küzdhet második ATP diadaláért, amit ismét a holland városban szeretne megszerezni 2009 után.

Bautista Agut óriási csatában győzte le Melzer-t Kép forrása: www.entornointeligente.com

Bautista Agut óriási csatában győzte le Melzer-t
Kép forrása: www.entornointeligente.com

Jurgen Melzer-re pénteken igen kemény nap várt. A korábbi Roland Garros elődöntős játékosnak ugyanis már egy mérkőzés a lábában volt aznap. Az osztrák teniszezőnek még a csütörtökről eső miatt elhalasztott Fernando Verdasco is le kellett játszani, amit egy három rövidítéses csatában végül megnyert. Ez történt tegnap délelőtt, majd délután jöhetett a Roberto Bautista Agut elleni elődöntő. A torna nyolcadik kiemeltje ugyan az első szettet még elhozta, azonban spanyol ellenfele fordítani tudott. A sors iróniája talán a befejezés volt, mivel Melzer egy újabb Tiebreak után búcsúzott a tornától, de így is nagy teljesítmény ez így egy nap alatt.

Az elődöntő eredményei:

Benjamin Becker-Joao Sousa 6/3 7/6(3)

Roberto Bautista Agut-Jurgen Melzer 4/6 6/2 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: titrespresse.com