Feliciano Lopez lett Eastbourne bajnoka

2014. június 21.
by Airon

Két hét fantasztikus játék, aminek meg lett az eredménye. A spanyol Feliciano Lopez múlt heti Queens-i döntője után, ezúttal Eastbourne-ben nyert tornát.

A döntőben két olyan játékos találkozott, akinek az angliai torna megnyerése nem volt ismeretlen fogalom. Feliciano Lopez ugyanis eleve címvédőként érkezett ide, Richard Gasquet pedig harmadszor szerette volna elhódítani a 250-es ATP torna trófeáját. Múltbéli eredményeik alapján inkább a francia várhatta magabiztosabban a döntőt, mivel az eddigi öt meccsüket kivétel nélkül ő nyerte meg. Egy dolog azonban a toledói mellett szólt: Az elmúlt hetekben talán rég nem látott formát figyelhettünk meg nála.

Aegon International - Day Eight

Lopez a döntőben is fantasztikusan teniszezett
Kép forrása: lta.org.uk

A mérkőzés elejére egy kicsit a spanyol tudott jobban felpörögni. Hamar elvette ellenfele adogatását, azonban ekkor még viszonylag sok volt hátra az első játszmából. Lopez viszont ezzel kicsit sem törődött és szerváját végig őrizve 6/3-mal megszerezte a vezetést. A címvédő a második szettben továbbra is parádés röptékkel kápráztatta a közönséget, ennek ellenére voltak nehézségei az adogatásainál. A két teniszező végül eljutott a rövidítésig, amit Gasquet tudott megnyerni. A 2013-as bajnokon ugyan már a kimerültség jeleit lehetett észrevenni, de az adrenalin ismét erősebbnek bizonyult. Lopez a záró szakaszban 5-5-nél a lehető legjobbkor brékelt, így a győzelemért adogathatott. A következő játékban pedig a spanyol magabiztosan játszott, amivel sikeresen megvédte címét a holland városban.

lopez7

Lopez másodszor emelhette magasba az Eastbourne-i trófeát
Kép forrása: lta.org.uk

Feliciano Lopez ezzel másodszor nyert Eastbourne-ben 2013 után. A világranglista 25. teniszezőnek ez volt pályafutása negyedik győzelme. Jose Clavet tanítványa elképesztő két hetet tudhat maga mögött, azonban Wimbledon miatt nem számíthat sok pihenőre. Az All England Club füvén majd a japán Yuichi Sugita ellen kezdheti meg a szereplését. Az év harmadik Grand Slam-én természetesen Richard Gasquet-ért is szoríthatnak szurkolói, aki James Duckworth ellen játszik az első fordulóban.

A döntő eredménye:

Feliciano Lopez(3)-Richard Gasquet(1) 6/3 6/7(5) 7/5

Kiemelt kép forrása: sportinglife.com

A hozzászólások le vannak zárva.