Babos Timiék a legjobb nyolc között Wimbledonban

2014. július 3.
by cort

A hétfői dupla győzelem után Babos Timire ismét két összecsapás várt Wimbledonban. 

Timi előbb Kiki Mladenovic oldalán a női párosok mezőnyében lépett pályára, és óriási bravúrt végrehajtva három játszmában megverték a címvédő és világelső Su-Wei Hsieh, Shuai Peng kettőst.

Forrás: twitter.com/kikimladenovic

Forrás: twitter.com/kikimladenovic

Jól indult a mérkőzés Timiék számára, az első szettben breakelőnybe kerültek, de a friss Roland Garros győztes duó 6-4-re megfordította a játszmát. A második felvonásban ismét megléptek Babosék, 5-4-nél két játszmalabdájuk is volt, de a szettet végül rövidítésben tudták csak megnyerni. Jöhetett a döntő szett, ami a már megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A “magyar páros” breakelőnybe került, de most nem volt kegyelem! Babos és Mladenovic végig tartotta az előnyét, és 6-2-re nyerték a döntő szettet. Óriási győzelem!

A sikeres női páros mérkőzés után Tímea vegyes párosban is pályára lépett az amerikai Butorac oldalán. A Roland Garros-on elődöntőt játszó páros, a Stosur, Zimonjic duóval nézett farkasszemet, és Timiék villámgyorsan 6-2-re nyerték az első szettet, de örömünk nem tartott sokáig, ugyanis az ausztrál, szerb kettős ugyanilyen arányban egyenlített. A döntő szettben sokáig fej-fej mellett haladtak a párosok egészen 6-6-ig. Wimbledonban nincsen döntő szett tie-break, így két játékkal kellett Timiéknek nyerni, azonban ez Stosuréknak jött össze. 7-6 után mérkőzéslabdához jutottak, és nyerték a szettet 8-6 arányban.

Timinek így maradt a női páros, amihez sok sikert kívánunk! Hajrá Timi!

A hozzászólások le vannak zárva.