Idén nem lesz címvédés a férfiaknál Wimbledonban

2014-ben egészen biztosan elmarad a címvédés az All England Club gyepén. A wimbledoni torna kilencedik napját fantasztikus csaták jellemezték.

dimitrov6

Dimitrov fantasztikus játékkal búcsúztatta a címvédőt
Kép forrása: zimbio.com

Grigor Dimitrovról már évek óta a jövő egyik legnagyobb reménységeként beszélnek világszerte, a mai napon ráadásul egy érett teniszt láthattunk a bolgár fiatalembertől. Ellenfele pedig nem kisebb név, mint a címvédő Andy Murray volt. A brit eddig igen könnyedén menetelt a legjobb nyolcig, ami egyben a végállomást jelentette a hazai közönség kedvencének. Dimitrov könnyedén hozta az első játszmát, majd a második közepén is break előnybe került. A torna harmadik kiemeltje itt megmutatta az elképesztő küzdeni akarását, azonban a rövidítés után így is két szettes hátrányba került. Ekkor a teniszrajongókban felmerülhetett az angol teniszező Verdasco elleni egy évvel ezelőtti meccse, ahol 0-2-ről tudott fordítani. Ezen a meccsen viszont erre nem volt esélye, ráadásul 2-3-nál újra elveszítette a szerváját. Innen pedig már nem volt visszaút Murray számára, aki újabb játékot nem tudott nyerni. Dimitrov fantasztikus teniszt nyújtott a 2013-as bajnok ellen, így készülhet pályafutása első Grand Slam elődöntőjére.

djokovic13

Djokovic nagy küzdelemre kényszerült Cilic ellen
Kép forrása: dailymail.co.uk

A bolgár ellenfele a tavalyi finalista Novak Djokovic lesz. A szerb játékosnak amilyen könnyen indult Marin Cilic elleni meccse, annyira nehéz befejezés lett belőle. A korábbi világelső ugyan 6/1-re hozta az első szettet, így is kicsivel több, mint két óra után neki kellett a mérkőzésbe visszakapaszkodnia. A horvát teniszező elképesztően jól adogatott, amivel nyomás alatt tudta tartani riválisát. A belgrádi játékos ráadásul elég sokat bajlódott a talajjal, mivel több alkalommal is megcsúszott rajta. A folytatásra azonban a világranglista 29. látszólag elfáradt és innentől Djokovic egyszerűen bedarálta a horvátot. A negyedik és az ötödik szett már egyaránt 6/2 lett, így a 27 éves klasszis tovább folytathatja küzdelmét második wimbledoni címéért.

federer6

Federer legjobb barátja ellen harcolta ki az elődöntőt
Kép forrása: telegraph.co.uk

A center pálya harmadik meccsén egy svájci házi rangadó következhetett. A találkozót két igazi jó barát, Stan Wawrinka és Roger Federer játszotta. A két játékos eddigi 15 meccsüknek majdnem 87 %-át a hétszeres wimbledoni bajnok nyerte, azonban legutóbb az idei Australian Open győztese tudott nyerni Monte Carlóban. Az összecsapást Wawrinka kezdte jobban, aki egy korai break-nek köszönhetően 6/3-mal vezetést szerzett. A második játszmában a rövidítés döntött, amit Federer tudott megnyerni és ez teljes fordulatot adott a mérkőzésnek. A négyszeres családapa akarata elkezdett egyre jobban érvényesülni: egyre többet rohamozta a hálót, ami ismét nagyon hatékonynak bizonyult a győzelemhez vezető úton. Federernek tehát sikerült megfordítania negyeddöntőjét, így újabb nagy lépést tett nyolcadik wimbledoni trófeája felé.

Britain Wimbledon Tennis

Az elődöntőben újra jöhetnek Raonic nagy szervái
Kép forrása: o.canada.com

Még Federérék harcoltak a centeren, addig az egyes pályán két ifjú titán csatázott életük első wimbledoni elődöntőéjükért. Milos Raonicnak ugyan már a Roland Garros-on sikerült eljutnia a negyeddöntőig, azonban ott Novak Djokovic megállította. Nick Kyrgios ráadásul még sosem élte túl az első hetet Grand Slam tornán, mivel legjobb eredménye a második forduló volt. Az ausztrál teniszező az első szettben átvitte az előző meccsről szerzett lendületét és rövidítésben vezetést szerzett. A folytatásban azonban a kanadai egyre gyakrabban elvette Kyrgios szerváit, a sajátját pedig könnyedén tartotta. Ennek köszönhetően hamarosan már a világranglista kilencedik 2-1-re állt a szettek tekintetében. A negyedik játszmában mind a két játékos rendkívül jól szervált, így jöhetett egy újabb Tiebreak. Raonic aki le szerette volna zárni a mérkőzést, ahhoz méltóan teniszezett a rövidítésben. 6-4-nél két meccslabdához jutott, majd egy újabb ásszal kiharcolta pályafutása első Grand Slam elődöntőjét.

Az elődöntőket pénteken rendezik meg, ahol Novak Djokovic küzd meg Grigor Dimitrov-val. A másik mérkőzésen pedig Roger Federernek kell ellenállnia Milos Raonic bombaszerváira.

A negyeddöntők eredményei:

Novak Djokovic-Marin Cilic 6/1 3/6 6/7(4) 6/2 6/2

Grigor Dimitrov-Andy Murray 6/1 7/6(4) 6/2

Roger Federer-Stan Wawrinka 3/6 7/6(5) 6/4 6/4

Milos Raonic-Nick Kyrgios 6/7(5) 6/2 6/4 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: es.eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.