Nem sikerült az újabb bravúr Baboséknak Wimbledonban

Szombaton újra  magyar teniszezőnek szurkolhattunk egy Grand Slam döntőben. Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán küzdött meg a wimbledoni címért.

babos2

Babosék a döntőig fantasztikus tenisszel jutottak el
Kép forrása: boon.hu

Az All England Club gyepén a soproni születésű lány egy olyan hőstettet szeretett volna elérni, ami a magyar teniszezők között még soha senkinek nem sikerült női párosban- nyerni Wimbledonban. Bár Temesvári Andrea a német Steffi Graf oldalán már megcsinálta ezt a bravúrt Párizsban, az év harmadik Grand Slam tornáján még hazánk döntősének sem tapsolhatott a center pálya közönsége.

Eddig a magyar-francia duó nem egy fantasztikus győzelmen keresztül jutott el a fináléig, ahol ismét egy kiváló teniszre lett volna szükség. Az ellenfél ugyanis a döntőben egy rutinos olasz páros volt, Sara Errani és Roberta Vinci. Még Timiék első fináléjukat játszották, vetélytársaik az utóbbi két évben már három Grand Slam trófeát begyűjtöttek és csak a wimbledoni siker hiányzott nekik.

erranivinci

AZ olasz duó meghérdemelten nyerte a finálét
Kép forrása: sports.ndtv.com

A mérkőzésen sajnos a rutin és a tapasztalat diadalmaskodott. Timiék rettentően feszülten játszottak az első perctől kezdve, amit az olasz duó kegyetlenül meg is büntetett. Vinciék gyorsan elhúztak 3-0-ra, ahol már csak reménykedhettünk, hogy Mladenovicéktól némi javulást láthatunk a folytatásban. Ez most nem így lett, a rutinosabbnak számító páros könnyedén megcsípte a wimbledoni győzelmet. A mérkőzés mindösszesen 56 percig tartott, 6/1 6/3 lett a vége.

Sara Errani és Roberta Vinci ezzel Wimbledonban is diadalmaskodott, amivel számukra bekerült a vitrinbe a hiányzó „darabka” is. Babos Timiék pedig nem lehetnek csalódottak, mivel már a döntővel is óriási dolgot vittek véghez.

A döntő eredménye:

Sara Errani/Roberta Vinci- Babos Tímea/Kristina Mladenovic 6/1 6/3

Kiemelt kép forrása: sports.ndtv.com

A hozzászólások le vannak zárva.