ATP beharangozó: Bastad, Stuttgart, Newport

2014. július 7.
by Airon

Még két helyen a vörös salak dominál, a tengerentúlon lezárják a füves pályás szezont. Az urak az All England Club füves talaja után Bastadban, Stuttgartban, illetve Newportban mutathatják meg tudásukat.

Bastad

bastad2013

Tavaly Barlocq-nak sikerült a tornagyőzelem Bastadban
Kép forrása: atpworldtour.com

A svédországi verseny már 1970 óta szerepel az ATP naptárában, ahol 34 éve Taróczy Balázs is tudott egyéniben nyerni. A győztes 250 ranglista pontot vihet el, tavaly az argentin Carlos Berlocq szerezte meg a tornagyőzelmet. A címvédőnek igen nehéz dolga lesz a győzelemhez vezető úton, mivel a negyeddöntőben akár összetalálkozhat az első helyen kiemelt David Ferrer-el. A 2013-as bajnok egyébként a német Julien Reister ellen kezd. A legerősebben kiemeltek között főleg spanyol játékosok szerepelnek, mivel Tommy Robredo és Fernando Verdasco is erőnyerőként indul a versenyen. A tornán jó szereplés várható a nagyokat szerváló Jerzy Janowicztól, a francia Jeremy Chardytól, valamint meglepetésember lehet a spanyol Pablo Carreno Busta.

A torna főtáblája:

http://www.atpworldtour.com/share/event-draws.aspx?Year=2014&EventId=316&Draw=ms

Stuttgart

TENNIS-GERMANY-ATP-ITA-GER

Megállítja-e Stuttgartban valaki Fognini-t?
Kép forrása: sportskeeda.com

A németországi tornát a helyszínen 1978 óta tekintheti meg a közönség, ahol már olyan nevek is győztek, mint Rafael Nadal. Tavaly Fabio Fognini nyerte a tornát, amit most első kiemeltként kezdhet meg. Az olasz rendkívül erősnek számít salak borításon, így talán csak kevesen szólhatnak bele a győzelem esélyeibe. Az orosz Mikhail Youzhny-ra ráadásul ráfér a javítás a német városban, mivel amikor itt elindult, rendre korán búcsúzott. A végső győzelemre még két spanyol játékos esélyes. Az egyikük a spanyol Roberto Bautista Agut, aki idén remek formában teniszezik és Madridban is az elődöntőig jutott. A másik egy toledói teniszező, aki az elmúlt hetekben parádés játékot mutatott. Ugyan ezt füves borításon tette, de Feliciano Lopez talán élete legjobb formájában van, amivel a többieknek komoly bajt okozhat Stuttgartban.

A torna főtáblája:

http://www.atpworldtour.com/share/event-draws.aspx?year=2014&eventid=321&draw=ms

Newport

mahut2

2013-ban Mahut nyert, vajon idén is ő fog?
Kép forrása: tennisworldusa.org

Amerikában véget ér a füves pályás szezon! Newportban egészen 1976 óta rendeznek ATP tornát, ahol tavaly egy francia játékos tudott nyerni. Nicolas Mahut a döntőben egy óriási csatában győzte le Lleyton Hewitt-ot. A címvédő első ellenfele az argentin Facundo Arguello lesz és a táblát nézve jó esélye van az elődöntőre. Ott akár Ivo Karlovic-csal találkozhatna. Most azonban nem a franciát tartják legnagyobb esélyesként, hanem a maratoni wimbledoni meccs másik résztvevőjét, az amerikai John Isner-t. Ha a pikáns párharcokat nézzük, nyilvánvalóan örülnénk egy újabb Mahut-Isner rangadónak, amibe a legnagyobb beleszólása valószínűleg Lleyton Hewittnak és Ivo Karlovicnak lehet.

A torna főtáblája:

http://www.atpworldtour.com/Share/Event-Draws.aspx?Year=2014&EventId=315&Draw=ms

Kiemelt kép forrása: raquetadas.blogspot.com

A hozzászólások le vannak zárva.