Nem sikerült a Todi tornagyőzelem Fucsovics Marcinak

Fucsovics Marci a Todiban megrendezett Challanger tornán küzdött a múlt héten, ahol tegnap a döntőben egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedett.

Ellenfele egy ismertebb szlovén játékos, a világranglista 128. Aljaz Bedene volt. A magyar teniszező eddig viszonylag magabiztosan menetelt. A tornán eddig jobban a szlovák Andrej Martin tudta megszorítani, aki ellen csak egy rövidítés választotta el a kieséstől. Marci az elődöntőben egyébként a spanyol Enrique Lopez-Perezt győzte le, akit az elveszített első játszma után könnyedén megvert.

fucsovics

Fucsovics Marci vezetett, de mégis kikapott Bedenétől
Kép forrása: mapsengine.google.com

A mérkőzés Fucsovics szempontjából remekül kezdődött. A szlovén nem tudta magát eléggé felpörgetni, aminek köszönhetően rendszerint lerövidült. Ezt a magyar játékos ki is használta, folyamatosan támadott és 6/2-vel vezetést szerzett. A második játszmában az idegek harcát láthattuk. Bedene feljavult, azonban Marci is remekül teniszezett. A mi játékosunknak ugyan volt lehetősége a brékre, viszont a szettet csak a rövidítés döntötte el. Fontos lett volna, hogy itt eldőljön a mérkőzés, azonban Igor Roric és Dirk Hordroff tanítványa kiegyenlített. Ráadásul a harmadik játszma sem kezdődött jól. Marci egyből elbukta a szerváját és innen kellett volna kapaszkodnia. A nyíregyházai fiúnak ugyan voltak lehetőségei a folytatásban, de nem sikerült visszavennie az elvesztett adogatást. Bedene 6/4-re megnyerte a döntő szettet és ezzel megnyerte a tornát.

A szlovén játékosnak az olaszországi tornagyőzelemmel ez volt összességében a nyolcadik győzelme ATP Challenger tornán. Marci fantasztikus hetet tudhat maga mögött, emellett a világranglistán jelenleg újabb 22 helyet javítva a 167. pozíciót foglalja el.

A döntő eredménye:

Aljaz Bedene(5)-Fucsovics Márton 2/6 7/6(4) 6/4

Kiemelt kép forrása: sport365.hu

A hozzászólások le vannak zárva.