Cuevas első tornagyőzelmére készül Bastadban

Pablo Cuevas és Joao Sousa jutott be a bastadi ATP 250-es torna fináléjába, utóbbi játékos a címvédő Berlocq-ot búcsúztatta.

Cuevas első ATP döntőjét játssza holnap Forrás: 24.co.za

Cuevas első ATP döntőjét játssza holnap
Forrás: 24.co.za

Az uruguayi Pablo Cuevas pályafutása első győztesen megvívott ATP elődöntőjén van túl Bastadban. A világranglista 111. helyén álló játékos a harmadik kiemelt Fernando Verdascót búcsúztatta két játszmában. Cuevas ellenfele mindegyik (5) breaklabdáját hárítani tudta, míg neki hét lehetőségből egyet sikerült értékesítenie. A mérkőzés során tíz ászt is ütött, első adogatásai mögött pedig 84%-ban tudott pontot szerezni. Az egy óra 44 percig tartó találkozót 7-6, 6-3 arányban nyerte meg az uruguayi, aki visszavágott Verdascónak a Roland Garros második fordulójában elszenvedett ötjátszmás vereségért (Cuevas dupla szettelőnyben volt).

Pablo Cuevas mindössze a harmadik olyan uruguayi játékos, aki ATP döntőt játszhatott pályafutása alkalmával. Úgy tűnik, a térdműtétje miatt teljes egészében kihagyott 2012-es szezon után ismét rátalált a helyes útra: márciusban Martin Klizan legyőzésével megszerezte nyolcadik Challanger győzelmét Kolumbiában, holnap pedig az első ATP serlegét is bezsebelheti, ha nyerni tud Joao Sousa ellen.

 

Média ajánlat: promotion@teniszvilag.com

A portugál Sousa szetthátrányból fordítva tudott nyerni a címvédő Carlos Berlocq ellen. Az argentin teniszező 6-3, 4-3, 30/0-ra is vezetett, de Sousa vissza tudta venni elveszített adogatójátékát, sőt, zsinórban három játékot nyerve a szetteket tekintve is kiegyenlített. A döntő játszmában Berlocq kétszer is breakelőnybe került, de Sousa mindkétszer vissza tudott vágni, majd fogadóként rögtön az első meccslabdáját ki is használta – Berlocq bizonyára nagyon dühös lehet magára, hiszen többször is karnyújtásnyira érezhette magát a döntőbe jutástól.

Sousa eddig egy alkalommal játszott Cuevas ellen, pont pályafutása első ATP tornagyőzelmének színhelyén, Kuala Lumpurban, ahol  az első játszma elvesztése után tudta megfordítani a mérkőzést.

ATP 250, Bastad, elődöntők:

Cuevas – Verdasco – 7-6, 6-3

Sousa – Berlocq –  3-6, 6-4, 6-4

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.