Kiesett az első két kiemelt a stuttgarti elődöntőben

Roberto Bautista-Agut és Lukas Rosol játssza a Stuttgartban zajló ATP 250-es torna döntőjét. Előbbi játékos a verseny első, utóbbi pedig a második kiemeltjét búcsúztatta.

Bautista-Agut a címvédő legyőzésével jutott döntőbe Forrás: atpworldtour.com

Bautista-Agut a címvédő legyőzésével jutott döntőbe
Forrás: atpworldtour.com

Roberto Bautista-Agut pályafutása második ATP tornagyőzelméért szállhat harcba holnap Stuttgartban, miután az elődöntőben két sima játszmában legyőzte a tavalyi győztes és első kiemelt Fabio Fogninit. Az olasz tavaly élete első tornagyőzelmének örülhetett a MercedesCup döntője után, idén azonban a legjobb négy között alulmaradt spanyol riválisával szemben.

A harmadik kiemelt Bautista-Agut egy esőszünettel tarkított, tiszta játékidőben mérve 74 percig tartó találkozón tudott nyerni 6-3, 6-4-re. A spanyol az egész mérkőzést tekintve jobban adogatott ellenfelénél, 82%-ban pontot nyerve az első, és 55%-ban a második adogatásai mögött. Két breaklehetőségéből mind a kettőt ki tudta használni, ellenben Fognini öt próbálkozásból egyszer sem járt sikerrel ellenfele adogatójátékánál. Fognini egyedül az ászokat tekintve volt jobb ellenfelénél (4), de ezek mellé három kettős hiba is párosult.

A mutatott játék alapján tehát teljesen megérdemelt Bautista-Agut döntőbe jutása, aki múlt hónapban ‘s-Hertogenbosch-ban Benjamin Becker legyőzésével először emelhetett magasba egy ATP trófeát.

 

 Média ajánlat: promotion@teniszvilag.com

A világranglista 48. helyén álló Rosol a második kiemelt Youzhny ellen nyert 7-6, 6-2-re. Mindkét játékos gyengén adogatott, Rosol 52, Youzhny pedig 56%-ban ütötte be az első szerváját, a mögöttük megnyert pontok arányát tekintve viszont egyértelműen jobb volt a cseh teniszező.

Bautista-Agut és Rosol korábban még egyszer sem találkozott egymással az ATP touron.

ATP 250, Stuttgart, elődöntők:

Bautista-Agut – Fognini – 6-3, 6-4

Rosol – Youzhny – 7-6, 6-2

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.