Vinci – Wozniacki döntőt rendeznek Isztambulban

Az első két kiemelt jutott a vasárnapi TEB BNP PARIBAS ISTANBUL CUP döntőjébe, miután Caroline Wozniacki és Roberta Vinci is két játszmában győzött fiatalabb ellenfele ellen. 

Konjuh élete első WTA tornáját játszotta Vinci ellen Forrás: twitter.com

Konjuh élete első WTA tornáját játszotta Vinci ellen
Forrás: twitter.com

A nap első elődöntőjét a jövő egyik legnagyobb tehetsége, a horvát Ana Konjuh, és a második helyen kiemelt Roberta Vinci játszotta. Konjuh a selejtezőből indulva, az elődöntőbe vezető útig két kiemeltet is búcsúztatott, de az olasz ellen már elfogyott a lendülete. A mérkőzés elején Vinci irányította a játékot, 4-0-ra elhúzott, majd egy kisebb megingás után végül 6-4-re nyerte az első szettet. Csakúgy mint az első játszma, a második szett is csak pár játékon keresztül volt szoros, 1-2 után öt játékot nyert az olasz, így végül 6-4 6-2 arányban győzött a horvát hölgy ellen, és a múlt heti bukaresti döntő után ismét eljutott a fináléba, ahol pályafutása tizedik tornagyőzelmét arathatja. Úgy tűnik Vincinek nem okozott komolyabb gondot a salakról kemény pályára való átállás.

Wozniackinak idén is meglehet a tornagyőzelem Forrás: twitter.com/tennistv

Wozniackinak idén is meglehet a tornagyőzelem
Forrás: twitter.com/tennistv

Vinci döntőbeli ellenfele a dán Caroline Wozniacki lesz, aki 6-2 6-3 arányban győzött a francia Kristina Mladenovic ellen. A volt világelső a mérkőzés folyamán egy pillanatra sem engedte ki az irányítást a kezéből, az első szett gyors megnyerése után a második játszmában is hamar 4-1-re elhúzott, és bár Babos Timi páros partnere ekkor még szépíteni tudott, a vége így is sima Wozniacki győzelem lett. A dán hölgy ezzel élete 35. WTA döntőjébe jutott, és 22. tornagyőzelmére készül, de nem lesz egyszerű dolga egy ismét jó formában játszó Vinci ellen, aki idén már egyszer Madridban legyőzte őt.

Eredmények:
[1] [WC] Caroline Wozniacki (dán) – Kristina Mladenovic (francia) 6-2 6-3
[2] Roberta Vinci (olasz) – [Q] Ana Konjuh (horvát) 6-4 6-2

A hozzászólások le vannak zárva.