Leonardo Mayer Hamburg bajnoka

Az argentin Leonardo Mayer győzelmével zárult a hamburgi ATP 500-as torna, a 27 éves játékos pályafutása első sikerének örülhetett David Ferrer legyőzése után.

Szetthátrányból fordítva jött össze az első tornagyőzelem Forrás: atpworldtour.com

Szetthátrányból fordítva jött össze az első tornagyőzelem
Forrás: atpworldtour.com

Mayer pályafutása legjobb időszakát éli a mostani szezonban: Wimbledonban sikerült bejutnia a negyedik fordulóba, korábban pedig döntőt játszhatott Chilében. Hamburgban másodszor sikerült fináléba kerülnie ATP tornán, melyet már meg is tudott nyerni. Első tornagyőzelmét ráadásul mindjárt egy 500-as versenyen érte el.

Az első játszmában a buenos-airesi születésű játékos kétszer is breakelőnybe került jóval esélyesebb riválisa, David Ferrer ellen, a torna első kiemeltje azonban mindkét alkalommal vissza tudott jönni a játszmába, a tie-break pedig már neki sikerült jobban. Mayert nem törte meg a szetthátrányba kerülés és a második játszmában is sikerült kétszer elvennie Ferrer adogatását – a különbség az első szetthez képest annyi volt, hogy ezúttal a sajátját nem veszítette el és 6-1-el kiegyenlített a játszmákat tekintve.

A döntő szettben is Mayer tudott előnyt kialakítani, melyet a tizedik játékig sikerült is megőriznie, mikor is Ferrer 30-ra nyerte el az adogatását és újra nyitottá tette a döntőt. A legfájóbb az egészben az volt az argentin számára, hogy a mérkőzés megnyeréséért adogathatott, de megremegett a keze, így tovább folytatódott a trófeáért való küzdelem. Mayer nem tört meg a lehetőség elszalasztásától, következő adogatójátékát már hozni tudta, a rövidítésben pedig ezúttal ő bizonyult jobbnak és végül 6-7, 6-1, 7-6 arányban legyőzve Ferrert megszerezte karrierje első ATP tornagyőzelmét.

Mayer a dicsőségen kívül 272,300€-t és 500 ranglistapontot  is szerzett. Radek Stepanek 2011-es sikerét követően a 46. világranglistás helyével ő a legalacsonyabban rangsorolt játékos, aki ATP 500-as tornát tudott nyerni. A cseh teniszező  54.-ként nyerte meg a Citi Opent Washingtonban. Mayer már a negyedik olyan teniszező a szezonban, aki először örülhetett ATP tornagyőzelemnek.

David Ferrer tovább rontotta döntőkbeli mérlegét, 21 megnyert fináléja mellett immár 23 elveszítettet könyvelhet el.

ATP 500, Hamburg, döntő:

Leonardo Mayer – David Ferrer – 6-7, 6-1, 7-6

A kiemelt kép forrása: tennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.