Tomic siker született Bogotában

Az ausztrál Bernard Tomic győzelmével zárult a Claro Open Colombia, aki egy több, mint két órás döntőben múlta felül a horvát Karlovicot.

Bernard Tomic

Bernard Tomic
Forrás: atpworldtour.com

Bernard Tomic ahhoz képest, hogy mekkora ígéretnek tartották néhány éve, alaposan alulmúlta a várakozásokat, ráadásul januári csípőműtétjét követően a top100-ból is kikerült. A múlt héten azonban jelentős lépést tett a felzárkózás felé vezető úton – Ivo Karlovic legyőzésével bezsebelte pályafutása második ATP tornagyőzelmét. Tomic két óra és 13 perc leforgása alatt 7-6, 3-6, 7-6 arányban győzte le a szervakirályt, aki 39 ászt ütve nem sokkal maradt el  rekordjától, melyet idén Zágrábban ért el (44 ász háromszettes mérkőzésen). A foghatatlan adogatások ellenére Tomic partiban tudott maradni, pedig a mérkőzés végére már lábsérülés is hátráltatta. Karlovic rendre a saját, jól begyakorolt játékát erőltette (talán nem is menne neki más) és nem igyekezett futtatni a szemmel láthatóan körülményesen mozgó ellenfelét. A döntő játszmában már nem voltak az igaziak az első szervái a horvát óriásnak, ami a rövidítésben meg is hozta az eredményét – Bernard Tomic kiszenvedte a győzelmet.

A világranglista 124. helyén álló teniszező 120,270$-t és 250 ranglistapontot gyűjtött, ezzel ismét a top10 tagjának mondhatja magát. Idén ő a harmadik százon kívüli teniszező (Klizan és Cuevas után), aki tornát tudott nyerni. Hosszú idő után Tomic az első ausztrál játékos, akinek sikerült trófeát nyernie Dél-Amerikában – ez legutóbb Ken Rosewallnak sikerült 1968-ban Buenos-Airesben. Az ausztrál szurkolók nemcsak Tomic, hanem a Sam Groth / Chris Guccione páros sikerének is örülhettek Kolumbia fővárosában.

Ivo Karlovic negyedik döntőjét játszotta a szezonban, ezzel olyan nevek mellé csatlakozott, mint Nadal, Djokovic és Federer. Lényeges különbség azonban, hogy a 35 éves horvát mind a négy fináléját elveszítette.

Média ajánlat: promotion@teniszvilag.com

ATP 250, Bogota, döntő:

Tomic – Karlovic – 7-6, 3-6, 7-6

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.