Cibulkova és Bouchard is búcsúzott Montrealban

2014. augusztus 7.
by cort

Sara Errani, Roberta Vinci és Flavia Pennetta után Dominika Cibulkova és Eugenie Bouchard is búcsúzott a montreali premier 5 kategóriás tornától. 

Bouchard hazai pályán csúnya vereséget szenvedett Forrás: twitter.com

Bouchard hazai pályán csúnya vereséget szenvedett
Forrás: twitter.com

Óriási várakozás előzte meg Genie Bouchard montreali fellépését. Az ötödik helyen kiemelt hazai játékos a selejtezőből feljutott Shelby Rogers ellen kezdett. A fiatal amerikai legutóbb Washingtonban okozott meglepetést, ahol a harmadik kiemelt Alize Cornet győzte le három játszmában, de azt senki sem gondolta, hogy Bouchard két 6-0-ás szettet produkál ellene. A mérkőzés elején a kanadai hölgy rendívül idegesen játszott, villámgyorsan elvesztette az első játszmát, majd egy edzői fejmosás után könnyedén, 6-2 arányban hozta a második felvonást. A döntő szett ismét egy váratlan fordulatot tartogatott, a második szettben gyengébben muzsikáló amerikai lány lemásolta az első játszmát, és kevesebb, mint fél óra alatt 6-0 arányban leütötte a pályáról a kanadait. Rogers következő ellenfele a Hantuchovát, majd Koukalovát is simán kiejtő Caroline Wozniacki lesz.

A vártnál korábban búcsúzott a szlovák Cibulkova is, akinek a végállomást a brit Heather Watson jelentette egy rendkívül változatos, és izgalmas mérkőzésen. Az Australian Open idei döntőse hétről-hétre váratlan vereségeket szenved, így nem volt meglepő, hogy Watson 6-2 4-0-ás vezetésre tett szert. A női tenisz követői már megszokhatták, hogy egy-egy mérkőzés alatt hullámvasúton érezhetik magunkat, és ezen a mérkőzésen sem volt másképp. Cibulkova megrázta magát, előbb kiegyenlített, majd rövidítésben behúzta a második szettet. A döntő játszma Watson dominanciájáról szólt, az egyik sarokból a másikba futtatta szlovák ellenfelét, akinek a szett végi tie-breakre elfogyott az energiája, így a brit teniszező jutott a harmadik fordulóba, és készülhet a Victoria Azarenka elleni mérkőzésre.

A hozzászólások le vannak zárva.