Rég nem látott pofonba szaladt bele Novak Djokovic

2014. augusztus 7.
by DGM96

A mai napon két idei Grand Slam-bajnok is búcsúzott Torontóban.

Stanislas Wawrinka (3.) és a dél-afrikai Kevin Anderson lépett pályára ma először az Ontairo-tó partján. Felszínes jóslatok alapján a többség a melbourne-i bajnok győzelmét várhatta. Ám a harmadik kiemelt az előző körben “majdnem otthagyta a fogát” a francia Benoit Paire ellen- volt, hogy egy pontra volt a kieséstől. Anderson azonban bizakodóan nézhetett a mai forduló elé, hiszen Fabio Fognini (16.) révén egy kiemelt versenyzőnek parancsolt megálljt. Szoros mérkőzést lehetett tehát prognosztizálni, mely nem volt hiábavaló. Ugyan a találkozó nem torkollott döntőszettbe, de a közönség így is két küzdelmes játszmának lehetett szemtanúja. A végén Anderson örülhetett, aki ezzel már zsinórban másodjára győzte le Svájc második számú férfi teniszezőjét.

Őket követte Novak Djokovic (1.) és Jo-Wilfried Tsonga (13.) összecsapása. A világelső ezen a héten ragadott ütőt először házas emberként, ám a montenegrói lagzit követő mézes hetek után kissé keserű napokat él(het) meg. Tegnap Monfils ellen hullámzóan teljesített, a benne rejlő “nagy bajnoki faktor” segítette nagyrészt győzelemhez. “Nole” rajongói így valamivel visszafogottabb elképzeléssel nézhettek a mai mérkőzés elébe. A szerb egyáltalán nem javított előző meccséhez képest. Sőt! Alig találta a pályát! Ütései életlenek és lassúak voltak, ez pedig mint a hosszabb labdamenetekben, mint Tsonga hatalmas szerváinál döntő tényezővé avanzsálódott. Ám nem szabad a francia érdemeit csökkenteni. A tenisz “Muhammad Ali-ja” vállalta a rizikós játékot. A dinamikus alapvonal-ütések mellett tisztességesen beleállt egy-két Djokovic-szervába is, döntőrészt eredményesen. Ezek mellett pedig a fogadóelőnyök hárítását és a hálóhoz való fellépés utáni pontokat is 100%-os mérleggel abszolválta. Tsonga nagyon simán győzött és bő négy és fél év után bizonyult újra jobbnak Djokoviccsal szemben (legutóbb a 2010-es Australian Openen(!) győzte le).

A francia ellenfele majd Andy Murray (8.) lesz a nyolc között, aki játék nélkül lépett tovább, miután Richard Gasquet (12.) gyomor problémákra hivatkozva visszalépett a versenytől.

Végeredmények:

 K. Anderson – S. Wawrinka (3.) 7/6(8) 7/5

J-W. Tsonga (13.) – N. Djokovic (1.) 6/2 6/2

A kiemelt kép forrása: reuters.com

A hozzászólások le vannak zárva.