Radwanska nyerte a montreali Rogers Cup-ot

2014. augusztus 13.
by cort

A harmadik hlyen kiemelt Agnieszka Radwanska győzelmével zárult a Montrealban zajló premier kategóriás Rogers Cup, miután a lengyel játékos két játszmában legyőzte az amerikai Venus Williams-t.

Venus Serenát legyőzve jutott a döntőbeForrás: www.nbcsports.com

Venus Serenát legyőzve jutott a döntőbeForrás: www.nbcsports.com

Hosszú idő után Venus, ha csak egy hétre is, de kilépett Serena árnyékából. Az idősebbik Williams lány a torna előtt még sosem nyert mérkőzést, és miután ezt a győzelmet az első fordulóban az orosz Pavlyuchenkova ellen abszolválta, további négy győzelmet begyűjtve egészen a döntőig menetelt. A fináléig vezető úton nem kisebb nevek estek áldozatául, mint a hatodik kiemelt Kerber, és a tizennegyedik helyen rangsorolt Suarez Navarro, de a legnagyobb győzelem egyértelműen a Serena felett aratott diadal volt. Döntőbeli ellenfele sem aprózta el a fináléig. Radwanska előbb a német Lisickit, majd a volt világelső Azarenkát győzte le, az elődöntőben pedig visszavágott a wimbledoni vereségért az orosz Makarovának.

A döntő előtt a két játékos mérlegét az amerikai vezette 5-3 arányban, de legutóbbi két mérkőzésüket Radwanska nyerte. A montreali finálét is a lengyel hölgy kezdte jobban, 4-1 arányban elhúzott, amit még Venus szorossá tudott tenni, de a játszma így is Radwanskáé lett 6-4 arányban. A második szettben még inkább nőtt a különbség a két játékos között. Venus hiába adogatta végig az egész tornát szinte tökéletesen, Radwanska rendre megszorongatta az amerikait, és többször is sikerrel vette el az adogatását. A lengyel szemmel láthatóan élvezte a játékot, és a tőle megszokott különleges ütésekkel, és kiszámíthatatlan játékával szórakoztatta a közönséget. A nyolc ki nem kényszerített hibájával szemben Venus negyvenegyszer ütötte a labdát rossz helyre, így Radwanska teljesen megérdemelten nyert 6-4 6-2 arányban.

A. Radwanska (lengyel, 3.) – V. Williams (amerikai) 6-4 6-2

Kiemelt kép forrása: noticiaes.com

A hozzászólások le vannak zárva.