Hoppá! Cincinnatiben is kikapott Djokovic, ezúttal Robredo győzte le

2014. augusztus 15.
by DGM96

Tegnap este és ma hajnalban már a nyolc közé jutásért harcoltak az ATP legjobbjai. Az egyetlen meglepetést a világelső újabb búcsúja szolgáltatta, de a többi meccs sem volt sima a papíron esélyesebbek számára.

Ha Tommy Robredonak (16.) azt mondták volna, hogy Cincinnatiben játszmavesztés nélkül a negyeddöntőbe fog jutni, ráadásul még Novak Djokovicot (1.) is legyőzi, biztos nagyot nézett volna. Az egykezes fonákot ütő spanyol majdnem egy éve nem volt beszédtéma a sportág szerelmesei számára. Tavaly, mint tudjuk, egy komoly sérülés után szinte a nulláról kellett elkezdenie mindent, ami sikerült is, miután a Roland Garroson és a US Openen is negyeddöntőzött. Idén eddig “nem sok vizet zavart”, ám e heti teljesítménye szerzett pontokban is überelheti az umagi szereplését, ahol döntőbe jutott ebben az évben. Az első két kört két szabad-kártyás amerikai, Jack Sock és Sam Querrey legyőzésével abszolválta. Őket követte a szerb, aki nem hagyta Kanadában hullámzó formáját, ezt bizonyítja a Gilles Simon elleni meccse is.

Egy breakváltást és szoros küzdelmeket követően rövidítés döntötte el, kié lesz az első játszma. A mindent eldöntő, tizenharmadik játékban csak úgy repkedtek a mini-breakek. A felek úgy jutottak el a 6-6-os állásig, hogy felváltva produkálták a három pontos szériákat, ám még ekkor is Robredo volt jobb helyzetben. 6-3-as tie-break állásnál három játszmalabdája is volt, amiket a szerb hárított ugyan, de a spanyol kiharcolt egy negyediket, melyet értékesített tudott. A spanyol jobb szituációt ezután nem is tudott volna elképzelni. Djokovicnak kellett ugyanis az eredmény után mennie, mivel Robredo kezdte szervával a második szettet. Ez a hátrány a lehető legrosszabbkor érvényesült, amikor a szerb először adogatott a versenyben maradásért, Robredo két meccslabdához jutott, de ekkor még Djokovic-é lett a játék. A következő alkalommal, 6-5-ös állásnál viszont már nem tudta kiharcolni az újabb rövidítést a szerb világelső, és Torontó után ismét meglepő vereséget szenvedett. Nem a legjobb előjelek a hamarosan kezdődő US Open előtt.

Ahogy azt a bevezető szövegben is írtuk nem csak a világelsőnek volt nehéz napja. A többi nagy név közül is szinte mindenkinek meg kellett küzdenie a vetélytársával. Csak Wawrinka (3.) tudhatott le könnyű meccset annak ellenére, hogy neki is három szettet kellett játszania Marin Ciliccel (14.) szemben. Milos Raonic (5.) és Andy Murray (8.) is döntőszett-rövidítésben jutott csak tovább, ráadásul a skótnak két meccslabdát hárítania kellett a tavalyi döntős John Isner (11.) ellen. Az ötszörös bajnok Federer (2.) pedig helyi idő szerint este játszott Gael Monfilssal, szintén kiélezett találkozót.

A nyolcaddöntők végeredményei:

R. Federer (2.)G. Monfils6/4 4/6 6/3
T. Robredo (16.)N. Djokovic (1.)7/6(8) 7/5
S. Wawrinka (3.)M. Cilic (14.)3/6 6/0 6/1
A. Murray (8.)J. Isner (11.)6/7(3) 6/4 7/6(2)
J. BenneteauJ. Janowicz7/5 6/1
M. Raonic (5.)S. Johnson6/7(7) 6/3 7/6(4)
F. Fognini (15.)Y. Lu3/6 6/3 6/3
D. Ferrer (6.)M. Youzhny7/5 6/0

A negyeddöntők párosításai:

Robredo-Ferrer

Wawrinka-Benetteau

Raonic-Fognini

! Murray-Federer !

A kiemelt kép forrása: sport.malaysia.msn.com

A hozzászólások le vannak zárva.