Wawrinka kiesett, Raonic tarolt Cincinnatiben

Stanislas Wawrinka az első játszma megnyerése ellenére búcsúzott a Western & Southern Open küzdelmeitől a negyeddöntőben. Milos Raonic esélyt sem adva ellenfelének jutott be a négy közé.

Benneteau idén másodszor nyert top10-es játékos ellen Forrás: atpworldtour.com

Benneteau idén másodszor nyert top10-es játékos ellen
Forrás: atpworldtour.com

A világranglista negyedik helyén álló Stanislas Wawrinka könnyedén, 6-1-re hozta az első játszmát Julien Benneteau ellen, ám a nem éppen a küzdeni tudásáról híres francia ezúttal nem adta fel és megfordította a mérkőzést. Győzelmével Benneteau pályafutása első ATP 1000-es elődöntőjét harcolta ki, Arnoud Clement 2000-es menetelése óta pedig első franciaként jutott be a négy közé Cincinnatiben.

A világranglista 26.-ja 27 perc alatt veszítette el az első játszmát, a másodikat viszont rögtön breakkel kezdte, 15 játékból 12-őt nyerve pedig a maga javára fordította a mérkőzést – 1-6, 6-1, 6-2. Benneteau összesen 19 nyerőt ütött a mérkőzésen, a közepes hosszúságú (5-9 ütés) labdameneteket pedig  uralni tudta – 37-ből 25 az ő javára dőlt el. A francia játékos nem kiemelt a tornán, és az első fordulóban két meccslabdát is hárítania kellett Blaz Rola ellen. Holnap már a döntőbe jutásért játszhat a Robredo – Ferrer párharc győztese ellen.

A másik ágon Milos Raonic valósággal átgázolt Fabio Fogninin. Mindkét játékosnak gondjai akadtak az első adogatások pályára tételével, a mögöttük megnyert pontokat tekintve viszont Fognini kifejezetten pocsékul teljesített: az első játszmában 9-ből 3, a másodikban 8-ból 4 pontot tudott megnyerni, mikor a kezében volt az irányítás. A breaklabdák hárítását tekintve is óriási különbség volt a két játékos között. Míg Raonic hétből hét breaklabdát hárítani tudott, addig Fognini hatból hatot elveszített. Ezen statisztikai adatok fényében nem is igazán meglepő a 6-1, 6-0-ás Raonic siker. Raonic elődöntőbeli ellenfele a játéknap rangadójának, a Federer – Murray mérkőzésnek a győztese lesz.

Érdekesség, hogy az első két negyeddöntőn lejátszott öt játszma során a vesztes játékosok átlagosan csak egy játékot tudtak megnyerni, tehát egyáltalán nem láthattunk szoros összecsapást. Reméljük a Robredo – Ferrer és a Federer – Murray párharc majd kárpótol minket.

ATP 1000, Cincinnati, negyeddöntő:

Benneteau – Wawrinka – 1-6, 6-1, 6-2

Raonic – Fognini – 6-1, 6-0

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.