Roger Federer hatodszor lett Cincinnati bajnoka

Egy kiélezett döntő, elképesztő labdamenetek. David Ferrer bár fantasztikus teniszt nyújtott, nem tudta megállítani Roger Federert a fináléban.

ferrer7

Ferrer könnyed elődöntő után küzdött meg a tornagyőzelemért
Kép forrása: sports.ndtv.com

A Cincinnati torna az utolsó, mindent eldöntő mérkőzéséhez érkezett vasárnap este, ahol David Ferrer és Roger Federer küzdött meg a végső győzelemért. A szombati elődöntőkben mind a két játékos relatíve a papírformának megfelelően masírozott. A spanyol, az élete első ATP Masters elődöntőjét vívó Julien Benneteau-t győzte le két sima szettben, majd pár órával később Roger Federer is így tett Milos Raonic ellen. Kettejük mérkőzésén a javeai teniszező pályafutása második mesterverseny diadaláért küzdött a 2012-es párizsi sikere után, a négyszeres családapuka pedig ezen a tornán már hatodik alkalommal győzhetett volna.

Ferrerben ráadásul égett a bizonyítási vágy rendesen Roger Federer ellen, mivel az elmúlt tizenegy évben még sosem tudta megverni. A két játékos 2003 óta már tizenhat mérkőzésen csapott össze, azonban a spanyol csak megszorítani tudta a svájci klasszist. A statisztika érdekességéhez hozzátartozik, hogy ők a torontói tornán is összecsaptak, és ott Federer egy szorosnak mondható csatában gyűrte le döntős ellenfelét.

Tennis: Western and Southern Open-Federer vs Ferrer

Federer döntő játszmában győzte le Ferrer-t a fináléban
Kép forrása: uk.reuters.com

A mérkőzést Federer kezdte jobban, és 4-3-as állásnál el tudta venni Ferrer adogatását, majd 5-3-nál már a vezetés megszerzéséért adogathatott. Bár a spanyolnak itt adódott lehetősége, hogy visszajöjjön a játszmába, a svájci szokásos módon elővette a legjobb teniszét. A break labdát szerva-röptével hárította, majd egy újabb hasonló akció után egy szettes előny tudatában ülhetett le a két perces pihenőre. Aztán mintha egy csapásra megváltozott volna minden. Ferrer egyre hatékonyabban fogadta a baseli játékos szerváit, és 5-1-nél már közel került a döntő játszma kiharcolásához. A torna hatodik kiemeltje egész szettben mutatott agresszív játéka végül meg is hozta az eredményt, 6/1-el kiegyenlített. Federer azonban nem zavarodott össze, sőt a folytatásban ismét ritmust tudott váltani, 2-1-nél egy mérhetetlenül pontos tenyeres és a tőle megszokott finom ejtés: Megszületett a break, és innen már nem volt megállás. A világranglista harmadik folyamatosan lőtte a vonalakat, és ezzel Ferrer már nem tudott mit kezdeni. 5-2-nél jött a mérkőzéslabda, aminek Federer jobban örülhetett, mint a székbíró, mivel egy rossz fölül bírálat után a sólyomszem hozott igazságot. A svájci kivételesen jól kérte ki a challenget, a labda valóban kinn volt, így a győzelmet is magáénak tudhatta egy 102 perces küzdelem után.

cinci2

Federer hatodik győzelmének örülhetett Cincinnatiben
Kép forrása: zimbio.com

Roger Federer ezzel egy újabb mérföldkőhöz érkezett, mivel nyolcvanadik egyéni ATP tornagyőzelmét aratta a Ferrer elleni döntőben. A svájci a Cincinnati Masters döntőiben egyébként elképesztő statisztikával bír, mivel a hat fináléban összesen, ezt a meccset beleszámítva két játszmát veszített. Federer tehát feltette az i-re a pontot, hatodszor is diadalmaskodott az amerikai városban.

A döntő eredménye:

Roger Federer(2)-David Ferrer(6) 6/3 1/6 6/2

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.