US Open 2014: Serena az orosz Makarovával játszik az elődöntőben

Caroline Wozniacki és Shuai Peng után Serena Williams és Ekaterina Makarova jutott a New Yorkban zajló US Open női egyesének elődöntőjébe.

Azarenkának idén nem sikerült a döntőbe jutás Forrás: twitter.com/eurosport

Azarenkának idén nem sikerült a döntőbe jutás
Forrás: twitter.com/eurosport

Nem lesz Victoria Azarenka – Serena Williams elődöntő a US Open női egyesének felső ágán, köszönhetően Ekaterina Makarovának, aki pályafutása legnagyobb sikereként bejutott egy Grand Slam torna elődöntőjébe.  Pedig jobban kezdte a mérkőzést a kétszeres finalista Azarenka, de az első játszma derekán megszerzett breakelőnyét azonnal elvesztette, majd ismét nem tudta hozni az adogatását, így Makarova 6-4-re kiszerválta a szettet. A második játszma első négy játéka ismét szoros játékot hozott, de 2-2 után a fejben sokkal összeszedettebb Makarova zsinórban négy játékot nyerve 6-4 6-2 arányban megnyerte a mérkőzést.

A nap másik elődöntőjében minden a papírforma szerint alakult. Noha a hosszú sérülés után idén jó formában játszó, és múlt évben itt elődöntőbe jutó Pennetta 3-0-ra ellépett, de ez az előny sem volt elég a játszma megnyeréséhez, Serena hat játékot nyerve 6-3 arányban hozta a szettet. A hatodik US Open trófeájára hajtó Williams a második játszmában már teljes gázon játszott, ami nem sok jót jelentett olasz ellenfele számára. Serena végig uralva a játékot, 6-2-re nyerte a második szettet, és optimistán várhatja a Makarova elleni elődöntőjét, aki ellen az eddigi négy mérkőzésükből hármat megnyert.

S. Williams (amerikai, 1.) – F. Pennetta (olasz, 11.) 6-3 6-2

E. Makarova (orosz, 17.) – V. Azarenka (fehérorosz, 16.) 6-4 6-2

Kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.