US Open: Századszor is a csúcson a Bryan testvérek

Egy páros döntő, ahol két legendás páros játékos egy elképesztő jubileumot tudhatott magáénak. Bob és Mike Bryan századik tornagyőzelmüket szerezték meg Flushing Meadowsban.

Egy mérkőzés hiányzott a századikhoz, amiben az ellenfél egy spanyol duó, Marc Lopez és Marcel Granollers volt ezen a napon. A két páros a torna során egy-egy nagy győzelmet aratott: az amerikai duó a 2013-as világbajnoki döntő visszavágóján legyőzte Fernando Verdascot és David Marrerot, a spanyolok pedig kiejtették a Leander Paes/ Radek Stepanek kettőst. Az elődöntőkben Bryanék három, még Granollers-ék két játszmában harcolták ki a finálé lehetőségét.

bryan

a Bryan testvérek századik tornagyőzelmüket aratták
Kép forrása: atpworldtour.com

A döntőben a hazai közönség előtt teniszező világelső kettős a páros játék magas iskoláját mutatta be. Az első játszmában korán break előnybe kerültek majd zseniális hálójátékuknak köszönhetően meg is őrizték azt. Elképesztő gyorsasággal szedték le a labdákat a hálónál és 6/3-mal övék lett az első szett. A második játszmában 3-3-nál egy fantasztikus röptéből való ejtés pedig lényegében el is döntötte a mérkőzést, Innentől már semmi és senki nem állíthatta meg a Bryan testvéreket, hogy megszerezzék a századikat. Az utolsó játékban pedig hálónál kockázatos röpték és 40-0-nél egy befejező gyilok a két spanyol közé. 6/3 6/4, amivel jubileumi tornagyőzelmet aratott Bob és Mike Bryan az Arthur Ashe Stadionban.

A Bryan fivérek összességében a 16. Grand Slam diadalukat aratták egymás oldalán. 14 év a másik mellett, és 100 tornagyőzelem, elképesztő statisztika ez a páros versenyek történelmében.

A döntő eredménye:

Bob Bryan/Mike Bryan-Marc Lopez/Marcel Granollers 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.