Egyesben és párosban is továbbment Babos Tímea

2014. szeptember 10.
by cort

Egyesben és párosban is sikerült a továbbjutás Babos Tímeának a Quebec City-ben zajló WTA International torna első fordulójában.

Nehéz mérkőzésen, hátrányból fordítva nyerte első fordulós mérkőzését Babos Tímea. Timi a svájci Oprandi ellen lépett pályára, és az első szettet villámgyorsan 6-1 arányban nyerte. A második játszmában 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, ám ekkor az idén Marrakech-ben döntőt játszó Oprandi öt játékot bezsebelve megnyerte a második szettet, és 2-0-ás előnyre tett szert a döntő játszmában is. Timi ekkor, és 3-2-es break hátránynál is egyenlíteni tudott, majd ezt követően 5-4-nél Oprandinak a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia, de Babos második breaklabdáját kihasználva hozta a játékot, és nyerte a mérkőzést 6-1 3-6 6-4 arányban. Timi következő ellenfele a világranglista 80. Lucic-Baroni lesz, aki a US Openen Muguruzát és is Halepet legyőzve a legjobb tizenhatig jutott. A horvát hölgy és Timi eddigi egyetlen mérkőzését még 2011-ben a magyar hölgy nyerte.

Nem csak egyesben, de párosban is sikerült a továbbjutás Timinek. Babos a francia Mladenovic oldalán az első kiemelést kapta a tornán, és ennek megfelelően 6-1 6-2 arányban legyőzték a Broady, Falconi brit, amerikai kettőst.

A hozzászólások le vannak zárva.