WTA: az előző hét összefoglalói

2014. szeptember 16.
by Airon

Az elmúlt héten három különböző városban rendeztek női versenyt. Kanadában egy bravúrnak lehettünk szemtanúi, Hongkongban az első kiemelt nyert, még Taskentben olasz győzelem született.

Quebec City

lucicbaroni

Elképesztő hetet zárt Lucic-Baroni
Kép forrása: wtatennis.com

Egy torna, ahol egy újabb meglepetés sikernek tapsolhatott a kanadai közönség, de ne ugorjunk ennyire előre. Az első kiemelt itt az amerikai Venus Williams volt, aki jó esélyekkel vághatott neki a versenynek. A fináléig a hétszeres Grand Slam bajnok csak Lucie Hradecka ellen szenvedett meg a sikerért, a többi mérkőzésén könnyedén diadalmaskodott. Ekkor azonban még nem sejthette, hogy jön egy szárnyait csak idén (talán kicsit későn) bontogató horvát, aki őt is megállítja majd. Mirjana Lucic-Baroninak az utóbbi időben rendkívül jó eredményei voltak, a US Openen Simona Halepet is legyőzte. A második fordulóban még a magyar drukkerek szívét is megfájdította, mivel Babos Timit ejtette ki, a későbbiekben pedig elbírt a német Julia Goerges-el, és a nem csak párosban vitézkedő Andrea Hlavackovával is. Így alakult ki Venus Williams és Mirjana Lucic-Baroni döntője, ahol a fiatalabb dortmundi születésű játékos 1/3-ról fordítva 6/4 6/3-ra győzte le amerikai ellenfelét. A horvát ezzel pályafutása harmadik tornagyőzelmét szerezte meg, és a nap folyamán ezt még megfejelte egy páros tornagyőzelemmel is. Csak halkan jegyezzük meg, hogy a végül győzedelmeskedő Lucic-Baroni, Hradecka páros az elődöntőben Babos Timiéket ejtette ki.

A döntő eredménye:

Mirjana Lucic-Baroni-Venus Williams(1) 6/4 6/3

Hongkong

lisicki

Lisicki boldogan emelhette magasba a trófeát Hongkongban
Kép forrása: spotonsport.com

Közben egy kínai nagyvárosban is zajlottak a mérkőzések. Az első kiemeltként Sabine Lisicki vághatott neki szabadkártyával a tornának. Bár ez a verseny nem a meglepetéseiről maradt emlékezetes, a második kiemelt mégis hamar elbúcsúzott. A szlovák Daniela Hantuchova ugyanis nem bírt a belga Alison Van Uytvanck-al, aki egészen az elődöntőig menetelt. Ott csak Karolina Pliskova állta útját. A felső ágon bár Cristina Mchale, Yanina Wickmayer és Jana Cepelova is ideje korán csomagolhatott, mégsem történt akkora meglepetés. Sabine Lisicki a felső ág elődöntőjében véget vetett a korábbi Roland Garros bajnoknő, Francesca Schiavone versenyének, és döntőbe került. A fináléban a német már magabiztosabban szerepelt, és 5/1-es hátrányból fordítva 7/5 6/3 arányban győzte le a Pattaya City és Nürneberg után idén  harmadik tornadöntőjét elbukó Karolina Pliskovát, aki végül ikertestvére oldalán vigasztalódhatott a páros döntőben.

A döntő eredménye:

Sabine Lisicki(1/WC)-Karolina Pliskova(3) 7/5 6/3

Taskent

knapp

Knappnak is sikerült az áttörés
Kép forrása: tennisworldusa.org

Végül lássuk mi történt egy üzbegisztáni kisvárosban. Taskentben nehéz volt megmondani, hogy ki emelheti fel a verseny végén a trófeát, több esélyest is megnevezhettünk. Egyiküktől, azonban korán búcsút vettünk, mivel a román Irina-Carmelia Begu már a második fordulóban vereséget szenvedett az ukrán Lesia Tsurenkoval szemben. Az út így a harmadik kiemelt Karin Knapp előtt megnyílt, aki kihasználva a lehetőséget, viszonylag könnyű mérkőzéseken bejutott a döntőbe. A felső ágon bár az első kiemelt, és címvédő Bojana Jovanovski elől csak úgy hullottak a kiemeltek, a fináléba jutást mégis egy rögös úton érte el. A szerb játékos Kudryavtseva és a fiatalabbik Radwanska ellen is igen csak megszenvedett, az elődöntőt viszont a meglepetésre elődöntőig jutó hazai Nigina Abduraimova ellen már két játszmában hozta. Egy újabb torna Hongkong után, ahol a döntőt az első és a harmadik kiemelt játszotta. A fináléban végül kisebb meglepetésre Knapp nyert, így az olasz pályafutása első WTA tornagyőzelmét szerezte meg.

A döntő eredménye:

Karin Knapp(3)-Bojana Jovanovski(1) 6/2 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.