Jöhet a Monfils-Janowicz mérkőzés a nyolc között Metzben

2014. szeptember 19.
by Airon

Tegnap további második fordulós mérkőzések kerültek megrendezésre, ahol a hazai közönség két játékosért is szoríthatott.

monfils2

Monfils egy szoros és egy sima játszma után már ott van a nyolc között
Kép forrása: ouest.france.fr

Az egyikük a show-man, Gael Monfils volt. A francia játékos az elmúlt időben rendkívül jól játszik és ezt a lengyel Michael Przysiezny ellen is bebizonyította. Bár az első játszmában Monfils még nagyobb csatára kényszerült, mivel volt 5-5 is az állás, azonban fejben erősebb maradt a szett végére és 7/5-el előnyhöz jutott. Innentől azonban igen csak egyoldalúvá vált a találkozó. Monfils folyamatosan nyerte el ellenfele adogatásait, majd egy könnyű játszma után mehetett a megérdemelt pihenőre. 7/5 6/1 lett a vége, Monfils ekkor még várt ellenfelére.

janowicz2

Janowicz két játszmában győzte le Nieminent
Kép forrása: youtube.com

Az ellenfele pedig egy olyan játékos lesz, akinek Monfils ellen igen nagy csatát vív majd, továbbra is legyen esélye pályafutása első ATP tornagyőzelmére. Ez pedig nem más, mint a lengyel Jarzy Janowicz. A lengyel fiúnak az útjába ezúttal a finn Jarkko Nieminen került, de ezt az akadályt két játszmában legyűrte. Janowicz szinte nem tett többet, annál mint amivel meg lehet nyerni 1-1 szettet. Mind a két játszmában egy alkalommal elvette balkezes vetélytársa adogatását, és 6/4 6/4-el bejutott a negyeddöntőbe.

chardy

Chardy jól kezdett, azonban mégis vereséget szenvedett
Kép forrása: lequipe.fr

Ennek a játéknapnak is megvolt természetesen a meglepetése, ezt azonban Mathieu győzelméhez hasonlóan hatással volt a francia közönségre. Jeremy Chardy ugyanis nem tudta a hazai közönséget megörvendeztetni egy győzelemmel, mivel óriási mérkőzésen vereséget szenvedett a német Jan-Lennard Struff-tól. Bár az első szettet még elhozta a francia játékos, ráadásul egy szoros Tiebreakban, ellenfele viszont nem tört meg a rövidítés elvesztése után. Innentől 1-1 break játszmánként, ami tökéletesen elég volt a továbbjutáshoz, Struff a következő körben majd Kohlschreiber-el játszik majd.

A második forduló eredményei:

David Goffin-Tobias Kamke 6/1 6/3

Philipp Kohlschreiber-Jan-Lennard Struff 6/3 7/5

Jan-Lennard Struff-Jeremy Chardy 6/7(5) 6/3 6/4

Joao Sousa-Igor Sijsling 6/3 3/6 7/6(3)

Jerzy Janowicz-Jarkko Niminen 6/4 6/4

Gael Monfils-Michal Przysiezny 7/5 6/1

Kiemelt kép forrása: tennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.