Wozniacki továbbment, Halep búcsúzott

2014. szeptember 23.
by cort

Serena Williams, Ana Ivanovic és Agnieszka Radwanska után a második helyen kiemelt Simona Halep is búcsúzott a Wuhanban zajló Premier 5 torna további küzdelmeitől.

Muguruza Serena után Halepet is elkapta idén Forrás: twitter.com/wta

Muguruza Serena után Halepet is elkapta idén
Forrás: twitter.com/wta

A következő generáció két jeles képviselője, a román Simona Halep és a spanyol Gabrine Muguruza feszült egymásnak a Dongfeng Motor Wuhan Open második fordulójának rangadóján. Az első játszma a várakozásnak megfelelően alakult, a jól védekező Halep 35 perc alatt 6-2-re behúzta a szettet. A folytatásban a spanyol játékos ritmust váltott, rendkívül agresszívan kezdett teniszezni, ami meghozta a gyümölcsét. A második játszmában 4-0-ás vezetésre tett szert, és ez az előny elég is volt a szett megnyeréséhez. A döntő játszmában 3-2-es Halep vezetésig fej-fej mellett haladt a két játékos, de ezután már csak egy játékos volt a pályán. A világ egyik legjobb védekező játékosa ellen 33 nyerőt ütő Muguruza 6-3 arányban nyerte a szettet, és ezzel idei második legnagyobb győzelmét ünnepelhette. A spanyol hölgy még májusban, a Roland Garros-on verte simán a világelső Serenát.

Szintén nagy mérkőzést játszott a nyolcadik helyen kiemelt Caroline Wozniacki, és a spanyol Carla Suarez Navarro. A két hölgy, ha lehet ilyet mondani, tipikus női mérkőzést játszott. Az első szettet a Tokióban döntőző Wozniacki 6-1-re nyerte, hogy aztán a következő szett az első számú spanyol játékosé legyen 6-3 arányban. Az izgalmakban, és szép labdamenetekben bővelkedő döntő játszma végül rövidítésben dőlt el, amiben a dán hölgy koncentrált jobban, és hiába ütött közel háromszor annyi nyerőt Navarro (46 nyerő 16 ellenében), a mérkőzés végén a US Open idei finalistája örülhetett.

A hozzászólások le vannak zárva.