Nadal szettelőnyből kapott ki Pekingben

2014. október 3.
by andF

Rafael Nadal hiába nyerte meg az első játszmát Martin Klizan ellen, a szlovák meg tudta fordítani a meccset, és a kvali első körében bemutatott hihetetlen fordítása után (4-6, 1-5-re állt Xin Gao ellen) ismét óriási tettet hajtott végre.

A 2005-ös bajnok selejtezős játékossal szemben maradt alul Forrás: atpworldtour.com

A 2005-ös bajnok selejtezős játékossal szemben maradt alul
Forrás: atpworldtour.com

Rafael Nadal 13 hetet volt kénytelen kihagyni csuklósérülése miatt, Pekingi visszatérésén pedig alaposan leszerepelt: tíz év óta először tudta őt legyőzni egy selejtezős játékos. A spanyol mérlege 77-1 volt a selejtezős játékosokkal szemben a meccs előtt, korábban csak Julien Benneteau volt képes legyőzni őt még 2004-ben, Lyonban.

A mérkőzés rendkívül változatosan alakult. Előbb Klizan került előnybe, és 5-4-nél az első játszma megnyeréséért adogathatott, de Nadal visszajött a szettbe, amit a rövidítésben meg is tudott nyerni. Azt hihettük ekkor, hogy megindult a szekér a spanyollal, és a második játszmában megadja a kegyelemdöfést ellenfelének – főleg miután hamar breakelőnybe került -, de Klizan visszavette az elveszített adogatójátékát, sőt, könyörtelen támadásainak köszönhetően a tizedik játékban már ő került előnybe, ami egyúttal a szett megnyerését is jelentette.

A döntő játszma a másodikhoz hasonlóan alakult: a korai Nadal breakre megvolt a válasza a szlováknak és a 2-3-as állást követően már nem is engedett át több játékot ellenfelének – 6-7, 6-4, 6-3 lett a végeredmény. Klizan pályafutása során a harmadik top10-es játékos ellen aratott győzelmét könyvelhette el, az elődöntőben pedig az Isnert verő Berdych ellen próbálhat meg még tovább jutni.

A másik ágon Novak Djokovic két játszmában verte Dimitrovot, míg a US Open bajnok Cilic hasonlóan simán maradt alul Murray-vel szemben.

Tokióban a papírformának megfelelő eredmények születtek, Simon az amerikai Johnsont, Raonic Istomint, Nishikori pedig Chardy-t győzte le két játszmában. Egyedül a Becker – Sock mérkőzés volt három játszmás, ahol a német teniszezőnek szetthátrányból sikerült fordítania.

ATP 500, Peking, negyeddöntő:

Djokovic – Dimitrov – 6-2, 6-4

Murray – Cilic – 6-1, 6-4

Berdych – Isner – 6-1, 6-4

Klizan – Nadal – 6-7, 6-4, 6-3

 

ATP 500, Tokió, negyeddöntő:

Simon – Johnson – 7-6, 6-1

Raonic – Istomin – 7-6, 6-3

Nishikori – Chardy – 6-4, 6-2

Becker – Sock – 4-6, 6-1, 6-4

A kiemelt kép forrása: tennis-tips.co.uk

 

A hozzászólások le vannak zárva.