Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

Serena is visszalépett, kialakult az elődöntő Pekingben

Kialakult az elődöntő párosítása a Pekingben zajló China Openen, ahol Samantha Stosur – Petra Kvitova, és Ana Ivanovic – Maria Sharapova összecsapásokat rendeznek. 

Ismét egy Ivanovic - Sharapova összecsapás következik Forrás: www.beattennis.com

Ismét egy Ivanovic – Sharapova összecsapás következik
Forrás: www.beattennis.com

Az első továbbjutó személyére már a tegnapi napon fény derült, miután a román Simona Halep csípősérülésre hivatkozva visszalépett, így Ana Ivanovic játék nélkül jutott a négy közé. A szerb szépség ellenfele egy orosz szépség lesz Maria Sharapova személyében, aki honfitársát Svetlana Kuznetsovát verte 6-0 6-4 arányban. Ivanovic és Sharapova egymás elleni mérlegét az orosz vezeti 8-4 arányban, de idei mindkét mérkőzésüket a kilencedik kiemelt Ivanovic nyerte.

Szintén mérkőzés nélkül jutott az elődöntőbe Samantha Stosur, Az ausztrál hölgy a világelső Serena Williams ellen lépett volna pályára, de a címvédő térdsérülés miatt visszalépett a tornától. Stosur a négy között a harmadik helyen kiemelt Petra Kvitovával játszik, aki két szettben győzedelmeskedett a korábban Radwanskát kiejtő Roberta Vinci ellen. A balkezes cseh mindkét játszmában hátrányból fordított, és a US Open ota veretlenül áll. Stosur és Kvitova eddigi mérlege is a cseh játékosnak kedvez, hét közös mérkőzésükből hatszor ő hagyta el győztesen a pályát.

Mai eredmények: 

W.O. Ana Ivanovic
Simona Halep
FT Petra Kvitova 7 6
Roberta Vinci 2 4
FT Svetlana Kuznetsova 0 4
Maria Sharapova 6 6
W.O. Serena Williams
Samantha Stosur