Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

ATP: Raonic búcsúzott, Berdych és Ferrer továbbment

Raonic búcsúzott Moszkvában, Ferrer és Berdych továbbment Bécsben, illetve Stockholmban. 

Vajon így odaér a vb-re Raonic?

Vajon így odaér a vb-re Raonic?

Moszkva – Nagy napra ébredt a litván Ricardas Berankis, aki a mai nap folyamán 6:3 4:6 6:3 arányban legyőzte a torna talán legnagyobb esélyesét, a kanadai Milos Raonic-ot. Raonic-on kívül búcsúzott a kiemeltek közül az olasz Fabio Fognini is, őt a kazah Mikhail Kukushkin győzte le mindössze egy és negyedóra leforgása alatt – 6:4,6:2 lett a végeredmény, ami azért nem olyan nagy meglepetés, látva Kukuskhin Djokovic elleni játékát Sanghajban. Tommy Robredo, Ernests Gulbis és Mikhail Youzhny is sikerrel vették az akadályt Krajinovic, Gimeno-Traver illetve Monaco ellen, igaz  a lett és az orosz játékos a második játszmát csak rövidítésben tudta behúzni.

Ferrer magabiztosan kezdte a bécsi tornát

Ferrer magabiztosan kezdte a bécsi tornát

Bécs – Az osztrák fővárosban a torna harmadik számú kiemeltje Feliciano Lopez szenvedett vereséget három játszmában a brazil Thomaz Belluccitól, akiről azért azt lehet tudni, hogy két éve még top 30-as játékos volt, mára viszont lecsúszott a 68. helyre. Lopeznek csak az első játszmát sikerült megcsípni egy 7:6-os tie breakben, a másik két játszma 6:1,6:4 lett Bellucci javára. A cseh Lukas Rosol is két sima játszmában szenvedett vereséget a feltörekvő hosszú kihagyás után egyre jobban játszó Troickitől. A torna első kiemeltje, a spanyol David Ferrer egy szorosabb első játszma (7:5) után egy gyors játékkal diadalmaskodott a német Tobias Kamke ellenében.

Stockholm – Az If Stockholm Openen az argentin Leonardo Mayernek nem kell többet pályára lépnie a kiemeltek közül, őt a német Matthias Bachinger győzte le, és a francia Jeremy Chardy is pakolhat, az amerikai tehetség Jack Sock gyűrte le egy szoros és egy simább játszmában. A kiemeltek korai búcsújának alighanem a cseh Tomas Berdych örülhet a legjobban. Az első helyen kiemelt játékos két játszmában jutott túl a selejtezőből feljutott Dustin Brown-on, és a következő fordulókban sem vár rá megoldhatatlan feladat.

Eredmények:

Bécs

FT Lukas Rosol 3 2
Viktor Troicki 6 6
FT Benjamin Becker 6 6
Robin Haase 3 3
FT Thomaz Bellucci 9 6 6
Feliciano Lopez 11 1 4
FT Jan-Lennard Struff 8 2 7
Sergiy Stakhovsky 6 6 3
FT David Ferrer 7 6
Tobias Kamke 5 1

Stockholm

FT Pierre-Hugues Herbert 4 3
Marius Copil 6 6
FT Jeremy Chardy 3 3
Jack Sock 7 6
FT Matthias Bachinger 7 4 6
Leonardo Mayer 3 7 3
FT Tomas Berdych 7 6
Dustin Brown 5 3

Moszkva

FT Mikhail Kukushkin 6 6
Fabio Fognini 4 2
FT Tommy Robredo 6 6
Filip Krajinovic 3 4
FT Milos Raonic 3 6 3
Ricardas Berankis 6 4 6
FT Ernests Gulbis 6 7
Daniel Gimeno 3 3
FT Mikhail Youzhny 6 8
Juan Monaco 3 6

 A cikket Tóth László kollégánk készítette.