ATP: Raonic búcsúzott, Berdych és Ferrer továbbment

Raonic búcsúzott Moszkvában, Ferrer és Berdych továbbment Bécsben, illetve Stockholmban. 

Vajon így odaér a vb-re Raonic?

Vajon így odaér a vb-re Raonic?

Moszkva – Nagy napra ébredt a litván Ricardas Berankis, aki a mai nap folyamán 6:3 4:6 6:3 arányban legyőzte a torna talán legnagyobb esélyesét, a kanadai Milos Raonic-ot. Raonic-on kívül búcsúzott a kiemeltek közül az olasz Fabio Fognini is, őt a kazah Mikhail Kukushkin győzte le mindössze egy és negyedóra leforgása alatt – 6:4,6:2 lett a végeredmény, ami azért nem olyan nagy meglepetés, látva Kukuskhin Djokovic elleni játékát Sanghajban. Tommy Robredo, Ernests Gulbis és Mikhail Youzhny is sikerrel vették az akadályt Krajinovic, Gimeno-Traver illetve Monaco ellen, igaz  a lett és az orosz játékos a második játszmát csak rövidítésben tudta behúzni.

Ferrer magabiztosan kezdte a bécsi tornát

Ferrer magabiztosan kezdte a bécsi tornát

Bécs – Az osztrák fővárosban a torna harmadik számú kiemeltje Feliciano Lopez szenvedett vereséget három játszmában a brazil Thomaz Belluccitól, akiről azért azt lehet tudni, hogy két éve még top 30-as játékos volt, mára viszont lecsúszott a 68. helyre. Lopeznek csak az első játszmát sikerült megcsípni egy 7:6-os tie breakben, a másik két játszma 6:1,6:4 lett Bellucci javára. A cseh Lukas Rosol is két sima játszmában szenvedett vereséget a feltörekvő hosszú kihagyás után egyre jobban játszó Troickitől. A torna első kiemeltje, a spanyol David Ferrer egy szorosabb első játszma (7:5) után egy gyors játékkal diadalmaskodott a német Tobias Kamke ellenében.

Stockholm – Az If Stockholm Openen az argentin Leonardo Mayernek nem kell többet pályára lépnie a kiemeltek közül, őt a német Matthias Bachinger győzte le, és a francia Jeremy Chardy is pakolhat, az amerikai tehetség Jack Sock gyűrte le egy szoros és egy simább játszmában. A kiemeltek korai búcsújának alighanem a cseh Tomas Berdych örülhet a legjobban. Az első helyen kiemelt játékos két játszmában jutott túl a selejtezőből feljutott Dustin Brown-on, és a következő fordulókban sem vár rá megoldhatatlan feladat.

Eredmények:

Bécs

FTLukas Rosol32
Viktor Troicki66
FTBenjamin Becker66
Robin Haase33
FTThomaz Bellucci966
Feliciano Lopez1114
FTJan-Lennard Struff827
Sergiy Stakhovsky663
FTDavid Ferrer76
Tobias Kamke51

Stockholm

FTPierre-Hugues Herbert43
Marius Copil66
FTJeremy Chardy33
Jack Sock76
FTMatthias Bachinger746
Leonardo Mayer373
FTTomas Berdych76
Dustin Brown53

Moszkva

FTMikhail Kukushkin66
Fabio Fognini42
FTTommy Robredo66
Filip Krajinovic34
FTMilos Raonic363
Ricardas Berankis646
FTErnests Gulbis67
Daniel Gimeno33
FTMikhail Youzhny68
Juan Monaco36

 A cikket Tóth László kollégánk készítette.

A hozzászólások le vannak zárva.