Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

WTA: Elkezdődtek a küzdelmek az év utolsó premier tornáján

2014. október 16.
by cort

Lassan a végéhez ér a 2014-es női tenisz szezon, a héten Moszkvában és Luxemburgban van lehetőség pontokat gyűjteni. A két helyszín közül a Kremlin Cup mezőnye tűnik erősebbnek.

Giorgi Linz után Moszkvában is jól kezdett Forrás: sport.hrt.hr

Giorgi Linz után Moszkvában is jól kezdett
Forrás: sport.hrt.hr

Az év utolsó premier tornáját az orosz fővárosban, Moszkvában rendezik, és bár premier tornáról beszélünk, az indulok között hiába is keressük a top 10 tagjait. Serena és társai már Szingapúrban készülnek a  jövő heti WTA döntőre. Az indulok közül a legnagyobb név az Australian Open döntős Dominika Cibulkova, de szintén az indulok között van a múlt héten Linzben győztes Karolina Pliskova, és döntőbeli ellenfele, az olasz Camila Giorgi.

Az első forduló egyben a végállomást is jelentette Pliskovának, akit Babos Tímea páros partnere, a francia Kristina Mladenovic győzött le két játszmában. Papíron nehezebb dolga volt Giorginak. Az olasz játékos honfitársát, Flavia Pennettát kapta az első körben, de a fiatalabb olasz erre a tornára is átmentette kiváló formáját, és két szettben győzedelmeskedett.

Már a negyeddöntőben található a hazai Svetlana Kuznetsova, és a cseh Lucie Safarova, akárcsak a román Irina-Camelia Begu is, aki a második helyen kiemelt Ekaterina Makarovát “küldte haza”.

Eredmények: 

FT Alison Riske 6 6
Daria Kasatkina 1 2
FT Ajla Tomljanovic 4 2
Lucie Safarova 7 6
FT Svetlana Kuznetsova 3 6 6
Kateryna Kozlova 6 3 3
FT Irina Camelia Begu 6 6
Ekaterina Makarova 4 4
FT Kristina Mladenovic 6 7
Karolina Pliskova 3 5
FT Flavia Pennetta 4 4
Camila Giorgi 7 6