Murray hősies küzdelemben lett Valencia bajnoka

2014. október 28.
by Airon

Egy több mint három és negyed órás csata, megint öt hárított mérkőzéslabda, ahol az áldozat ismét Tommy Robredo volt. Andy Murray egy óriási küzdelem után emelhette magasba a valenciai trófeát.

murrayrobredo

Shenzhenben három hete egy drámai csatában Murray örülhetett
Kép forrása: news.xinhuanet.com

Vasárnap következhetett a finálé a spanyol tornán, aminek rendkívül erős presztízs értéke volt a két játékos szempontjából. Andy Murray ugyanis pár hete Shenzhenben a fent említett öt meccslabdáról győzte le vetélytársát, és így orozta el akkor a bajnoki címet a spanyol elől. A hostalrici teniszező idén remek szezont fut, már harmadik tornadöntőjébe jutott be vasárnap, azonban Umagban és Shezhenben rendre elbukott, ráadásul szeretett volna a brit játékosnak visszavágni.

Erre minden esélye megvolt Robredonak, mivel remekül teniszezett egész héten, többek között magabiztosan búcsúztatta John Isnert is. Murray is kiválóan játszott a tornán, habár Kevin Anderson ellen voltak nehéz pillanatai, a feje azonban mindig a helyén volt. Az elődöntőben pedig a londoni kvalifikáció szempontjából vett sorsdöntő meccsen Ferrert verte két szettben.

robredo3

Robredo okos és stabil játékkal került előnybe
Kép forrása: dailymail.co.uk

Az első játszmában Robredo a labdameneteken belül folyamatosan változtatta az ütések tempóját és ezzel komoly gondokat okozott Murraynek. A játszma közepén akár a kétszeres Grand Slam bajnok is break előnybe kerülhetett volna, azonban a kihagyott lehetőség könnyedén megbosszulta önmagát. 3-3-nál a spanyol jutott először fórhoz, a játékában pedig továbbra is sok kombináció és fantázia volt. Robredo folyamatosan futatta ellenfelét egyik sarokból a másikba, ami után Murray néhol nehezen jutott levegőhöz . A szettet végül az aktuális dominancia nyerte, Robredo 6/3-mal szerzett vezetést.

murray12

Murray hatalmasat küzdve kiharcolta a döntő játszmát
Kép forrása: gettyimages.com

A második játszma elején Robredo tovább folytatta támadásait a végső győzelem felé, azonban a kivitelezésbe gyakran hiba csúszott. Ez gyors adogatás vesztést eredményezett, amivel Murray úgy tűnt könnyen kiegyenlíthet, azonban 4-2 után a forgatókönyv ismét Robredo sikeréhez akart asszisztálni, a spanyol pedig egyre közelebb volt a diadalhoz. A második szettben a döntés a rövidítésre maradt. Robredo szemet kápráztató ütéseket vett elő, ez mégis kevésnek bizonyult, hogy lezárja a mérkőzést. Hiába a két mérkőzéslabda, Murray folyamatosan megtalálta a visszautat és óriási önbizalommal várhatta egy küzdelmes Tiebreak után a folytatást.

murrayrobredo2

Robredotól egy igen meglepő formáját láthattuk a gratulációnak
kép forrása: heraldscotland.com

A harmadik játszmában Murray tovább dominált, mentálisan azonban mégsem tudott egy percig sem Robredo fölé kerülni. A spanyol elképesztő akaratáról tett tanúbizonyságot, 3-3-nál pedig már ő jutott vezetéshez. Az előny viszont nem igazán tartott sokáig, Murray azonnal visszajött, 4-4-nél kezdődhetett minden előröl. A finálé negyedik órájának kezdeténél következhetett egy újabb rövidítés, ahol a befejezés Shenzhent is felülmúlta. Robredonak a Tiebreak végén folyamatosan akadtak mérkőzéslabdái, azonban ezek másodszor is csak lehetőségek maradtak. Murray elképesztő mentalitással és küzdeni akarással meccsben maradt, majd az első adandó lehetőséget kihasználta és bajnok lett. A kézfogásnál Robredon látszott, hogy mit érezhet az elmúlt két Murray elleni vereség miatt, igen érdekes módját választotta a gratulációnak, mivel bemutatott a britnek, majd összeölelkezés lett a vége.

murray13

Murray boldogan emelhette magasba a győztesnek járó kupát
Kép forrása: 10sballs.com

Andy Murray úgy tűnik remek formába került az év végére, az utóbbi egy hónapot tekintve ez volt a harmadik tornagyőzelme Shenzhen és Bécs után. Ami pedig fontosabb volt a brit számára, győzelmével fél lábbal már ott van a jövő hét vasárnap kezdődő londoni világbajnokságon.

A döntő végeredménye:

Andy Murray(3)-Tommy Robredo 3/6 7/6(6) 7/6(8)

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.