Odaítélték az ATP Díjait

Tegnap Londonban közzétették azon játékosok névsorát, akik az ATP által odaítélt díjakban részesültek. A díjazottak között találunk korábbi sokszoros győzteseket és első alkalommal díjazottakat is.

Andy Murray sokrétű humanitárius tevékenységéért kapott díjat.

Andy Murray sokrétű humanitárius tevékenységéért kapott díjat.

A Stefan Edbergről elnevezett Sportszerűségi Díjat immár tizedik alkalommal, zsinórban pedig negyedszer Roger Federer kapta. A svájci világklasszis 2003 óta összesen már 29 ATP díjat tudhat magáénak. Minden évben díjazzák az Év Felfedezettjét, mely kategóriát tavaly óta a “holnap ATP csillaga” névvel illetik. Ezt a díjat idén a fiatal horvát Borna Coric érdemelte ki. Coric az évet még a 300. helyen kívül kezdte a világranglistán, kiváló teljesítményének köszönhetően jelenleg már a világranglista 92. helyén áll. A játékosok maguk közül szavazták meg az év legtöbbet fejlődött játékosát Roberto Bautista Agut személyében. A spanyol játékos idén produkálta karrierje legjobb eredményét, melynek következtében a világranglista 14. helyére kapaszkodott fel. Az év legnagyobb visszatérője a belga David Goffin lett. Miután tavaly szeptemberben csuklótörést szenvedett, a 23 éves játékos 2014-ben a 110. helyről indult a világranglistán, ám az év második felében olyan győzelmi sorozatot produkált (44 győzelem mindössze 4 vereség mellett), hogy az évet karrierje legjobb eredményeként a 22. helyen zárja majd. Először kapott díjat Andy Murray, aki az elmúlt években kifejtett jelentős humanitárius tevékenységével (Unicef, Malaria No More, United for Wildlife stb.) kiérdemelte az ATP Arthur Ashe Humanitárius Díját.

Az ATP világranglista év végi első helyezettje kapja az Év Párosa, illetve az Év Játékosa díjat. A Bryan testvérek ezt már biztosították a maguk számára, férfi egyesben azonban még nem dőlt el a küzdelem. A címre Novak Djokovic és Roger Federer is esélyes. Az Év Tornáját 2015-ben hirdetik majd ki. Az ünnepélyes díjátadóra ezúttal is Londonban, az O2 Arénában kerül sor  a vasárnap kezdődő világbajnokság idején.

A rajongók szavazati alapján  a drukkerek kedvencei Roger Federer, valamint Bob és Mike Bryan lettek.

Kiemelt kép forrása: www.tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.