ATP World Tour Finals 2.nap Beharangozó: Megtalálják-e formájukat a Grand Slam bajnokok?

Hamarosan kezdetét veszi a londoni világbajnokság második napja, ahol az A csoport küzdelmeivel folytatódnak a legjobbak harca. A kérdés két név szereplése lesz: Vajon Wawrinka és Cilic megmutatja-e ismét Grand Slam győztes játékát?

 15:00 Stan Wawrinka-Marin Cilic

berdychwawrinka

Vajon ki nyeri az Australian Open elődöntő visszavágóját
Kép forrása: search.espn.go.com

 Stan Wawrinkára mostanában közel sem lehet mondani, hogy jó formában teniszezne. Monte Carlo óta semmivel nem tudta bizonyítani, hogy hasonló szintet képviselne, mint például Rafael Nadal, Roger Federer, vagy Novak Djokovic. Az elmúlt hónapokban furcsa vereségek, Párizsban is igen hamar búcsúzott. A svájcinak tehát van min javítania első mérkőzésén.

 Tomas Berdych is igen hullámzó évet tudhat maga mögött, mivel hol tornagyőzelmet ünnepelt, máskor pedig nyitómeccse után már a hazaúthoz csomagolhatott. A cseh fiú ennek ellenére nem lehet csalódott, a londoni tornára egy elődöntővel hangolt.

 A két játékosnak a tizenötödik összecsapása következik, visszavágni most Berdych szeretne. Az idei Australian Openen ugyanis Wawrinka négy játszmában győzött, amivel cseh riválisát megfosztotta egy újabb Grand Slam döntő lehetőségétől. Ha csak a statisztikát nézzük, talán Wawrinka számít esélyesebbnek, mivel a legutóbbi nyolc mérkőzésből csak egyet veszített el Berdychel szemben.

 21:00 Novak Djokovic-Marin Cilic

djokovic-v-cilic_wt58id2qcath1voy32ea9zoc5

Djokovic tizenegyedszer győzheti le Cilicet
Kép forrása: tennistv.com

 Jön az év vége, és általában Djokovic bombaformája is. A szerb az utolsó párizsi tornán egyértelműen jelezte a teniszrajongók felé, hogy a legnagyobb esélyesként érkezik a londoni tornára. A francia fővárosban rendezett tornán nem vesztett szettet, pedig a világbajnokság résztvevői közül többen is a másik oldalán álltak ellenfélként. A szerb mostani találkozójánál is favoritként lép pályára, érdekes, hogy ezt egy másik Grand Slam győztes ellen mondhatjuk ezt.

 Marin Cilic ugyanis a US Open óta nem tudta újra megmutatni azt az elképesztően dinamikus teniszét, amivel sokkolta az egész mezőnyt Flushing Meadowsban. Wawrinkához hasonlóan nagy győzelme óta, elkerülte a jó szereplés, amihez igen meglepő vereségek sorozata járult, annak ellenére, hogy utolsó mérkőzését a moszkvai döntőben megnyerte Roberto Bautista Agut ellen.

 Egy pillantást vetve a két játékos egymás elleni statisztikájára, egyértelmű Djokovic fölényke lehetünk szemtanúi. A Head 2 Head nem adhat túlságosan sok önbizalmat a horvátnak, mivel eddig 10 mérkőzésen mindösszesen 4 játszmát tudott nyerni a világelsővel szemben. Meglátjuk majd, mit hoz a hétfő esti összecsapás.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.