ATP World Tour Finals 3.nap beharangozó: Murray a bennmaradásért küzd, Federer vagy Nishikori pedig már ma továbbjuthat

 Harmadik napjához érkezett az ATP World Tour Finals küzdelme. Ma ismét a „B” jelű négyesen a sor.

 15:00 Roger Federer-Kei Nishikori

fn

Egyikük ma már biztosan továbbjut a “B” csoportból
kép forrása: bleacherreport.com

 Délután jön a két eddig egy győzelemmel rendelkező játékos csatája. Aki ma nyer, az nagy valószínűséggel bebiztosítja helyét az elődöntőben. Roger Federer és Kei Nsihikori is magabiztos győzelmet aratott az előző körben, utóbbinak már a londoni közönség kevésbé örülhetett.

 Ha csak az egymás elleni statisztikát nézzük egy nagyon kiegyenlített párharcnak nézünk elébe, mivel a két teniszező ebben a tekintetben 2-2-re áll. Legutóbbi mérkőzésüket még idén Halleban Federer nyerte két játszmában. Mind a ketten fantasztikus formát tudhatnak maguk mögött, ráadásul a japán Párizsban bizonyította, hogy továbbra is remek formában van, ugyanis másfél hete az elődöntőig jutott. A négyszeres családapa pedig a francia fővárosban elszenvedett veresége ellenére kiváló játékot mutat, a világbajnokságra egy sanghaji és egy baseli tornagyőzelemmel hangolt.

 21:00 Andy Murray-Milos Raonic

 Egy küzdelem az életben maradásért, aki veszít az egészen biztosan búcsúzik a legjobbak csatájától Londonban. Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni Andy Murray és Milos Raonic esti főműsoridőben vívott párharcát.

BNP Paribas Open - Day 10

Legutóbbi csatájukat Raonic nyerte, ma Murray visszavághat
Kép forrása: theguardian.com

 Andy Murray amennyire jó formát mutatott az elmúlt hetekben, ezt éppen hazai közönség előtt nem igazán tudta hasznosítani. Első mérkőzésén ugyanis vereséget szenvedett Nishikoritól két játszmában. Milos Raonicnál érdekesség, hogy Párizsban mumusának számított Roger Federert tudta legyőzni, vasárnap pedig könnyűnek mondaható vereséget szenvedett tőle. A bizonyításvágy tehát mind a két játékosban igen erősen él.

 A két játékos eddigi négy mérkőzésén a kanadai akarata érvényesült, már persze amit le is játszottak( 1-1 alkalommal jutott tovább visszalépéssel a másik ). Utolsó találkozójukat idén Indian Wellsben rendezték, ahol Raonic szett hátrányból fordítva diadalmaskodott, Murray pedig igen ritkán tudta hatékonyan kezelni riválisa nagy szerváit. Kíváncsiak leszünk, hogy birkózik meg a bombaszervákkal a hazai közönség buzdítására.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com 

A hozzászólások le vannak zárva.