ATP World Tour Finals: Federer továbbra is kiváló formában

A 2014-es ATP World Tour Finals harmadik napjához érkeztünk, reggeli beharangozónkban már szó volt róla, hogy mire számíthatunk, de lássuk mi történt az első mérkőzésen, melyet a torna hatszoros bajnoka Roger Federer (2) és az egyik újonc Kei Nishikori (4) játszottak. A páros összességében ötödik alkalommal találkozott, idén harmadjára, mérlegük 2:2 volt, idei eredményük pedig 1:1 volt ma délutánig.

Kei Nishikori az első ázsiai születésű férfi a tornán Forrás: facebook.com/atpworldtour

Kei Nishikori
Forrás: facebook.com/atpworldtour

Ebben az évben először Miamiban találkoztak a Masters 1000 tornán kemény pályán, ahol a negyeddöntőben Kei Nishikori győzött, majd  a füves pályás szezonban, a Gerry Weber Openen Halle városában, ahol pedig Federer nyert. Nishikori egy olyan újonc, aki már komoly veszélyt jelent a nagyokra, ezt idén már több alkalommal is bemutatta. A salakszezonban majdnem Masters tornát nyert Rafa Nadal ellen, mindössze két game hiányzott neki, és ha nem sérül le, és nem kell feladnia a döntőt, talán még jobb év lenne a háta mögött. A japán játékos idei legnagyobb bravúrja volt, amikor legyőzte Novak Djokovicot, mégpedig a US Open elődöntőjében, két napja pedig Andy Murray sem jelentett neki akadályt a nyitómérkőzésén. Ezek az eredmények szépen elvitték a világranglista ötödik helyére, ezen pedig – Stan Wawrinka, és persze a saját teljesítményétől függően – még javíthat év végéig. Amire viszont vigyáznia kell, az a sérülésvesély, ugyanis bármennyire is jó játékos, egy 178 centis, 74kg-os hímestojás, aki sajnos kevés időt tud játszani sérülésmentesen. A mai mérkőzésén, és az előző meccsén is láthattuk nála a trénert szünetekben, most a csuklóját kellett ápolni.

Roger Federer hetedjére szeretne világbajnokságot nyerni Forrás: facebook.com/atpworldtour

Roger Federer
Forrás: facebook.com/atpworldtour

Ez a Kei Nishikori várt ma délután Roger Federerre, de a svájci jól kezdte a mérkőzést, és az első szett eredménye 6:3 lett Federer javára. A játszmában a különbséget jelen esetben egy break jelentett, amit a svájci az első adandó alkalommal megcsinált, miután saját adogatójátékában breaklabdákkal kellett hárítania.

A második szett első két adogatójátéka hibátlan volt, de a harmadikban ismét breakelni tudott Federer, és ezzel elindult elődöntős helyének bebiztosítása felé vezető úton. 4:2 állásnál ismét egy szoros játék következett, melyben végül Federer ismét breakelni tudott, így a legnagyobb nyugalomban állhatott oda az alapvonalhoz, és a győzelemért adogathatott. A nyugalom ellenére Nishikori küzdött, breaklabdáig is eljutott, de a svájcit kiváló adogatása kihúzta a bajból, és három szép ponttal befejezte a találkozót.

A 6:3, 6:2 végeredménytől, és attól függetlenül, hogy két szettben ért véget az összecsapás, összességében üdítő teniszt láthattunk, különösen a tegnapi naphoz hasonlítva. Reméljük, hogy az esti meccs hoz majd izgalmakat bőven, ott Andy Murray és Milos Raonic játszanak életre-halálra, hiszen mindketten megnyert meccs nélkül állnak a tornán. Aki ott veszít, annak a harmadik csoportmérkőzése (számára) már tét nélküli lesz.

A kiemelt kép forrása: barclaysatpworldtourfinals.com

A hozzászólások le vannak zárva.