ATP World Tour Finals 4.nap beharangozó: Djokovic vagy Wawrinka kerül-e be biztosan az elődöntőbe?

2014. november 12.
by Airon

Az „A” csoport második köre is lezárul a mai napon. Djokovic és Wawrinka találkozóján a biztos továbbjutás a kérdés, Cilicéknél már az életben maradás.

 15:00 Tomas Berdych-Marin Cilic

thomas-berdych-and-marin-cilic

Vajon ki marad életben a délutáni mérkőzés után
Kép forrása: india.com

 A délutáni mérkőzésen nagyon egyszerű a képlet. Csak az marad életben, aki ebből a találkozóból győztesen kerül ki, a másik számára véget érnek a világbajnoki címhez fűzött remények.

 A két játékos első mérkőzésén végeredményében ugyanolyan arányú, igen csak súlyos vereségbe szaladt bele. Tomas Berdych és Marin Cilic is 6/1 6/1-re kapott ki aktuális ellenfelétől, így eljött a javítás ideje.

 Az elmúlt időszakban általában Grand Slam tornákon csaptak össze, ahol a legutolsó két alkalommal a horvát örülhetett jobban. Wimbledonban a vaksötétben, majd pár hónappal később a US Open-en élete formájában is legyőzte Berdych-et. Így a cseh teniszezőnek van miért visszavágnia, bár a statisztikát nézve még mindig Tomas Krupa tanítványa vezet 5-4-re.

 21:00 Novak Djokovic-Stan Wawrinka

wawrinkadjokovic

Valamelyikük már biztos résztvevő lesz az elődöntőben
Kép forrása: my-rome.org

 A biztos továbbjutásért két idei Grand Slam bajnok csatája következik. Novak Djokovic és Stan Wawrinka közül az egyik teniszező már ma ott lehet a szombaton megrendezésre kerülő elődöntőben.

 Az előző körben mind a ketten magabiztos, helyenként elsöprő játékot nyújtottak. Az első csoportmeccseken nem is volt igazán kérdés, hogy megnyerik aktuális találkozójukat.

 Djokovicnak viszont akad oka a törlesztésre, mivel az Australian Openen, pont Wawrinka volt, aki megfosztotta őt egy újabb Grand Slam győzelem lehetősétől, miután egy emlékezetes csatában megnyerte azt a bizonyos negyeddöntőt. Mostanában ráadásul a Djokovic-Wawrinka-féle párharc mindig elképesztő színvonalú ütközetet hozott, így talán ma este is hasonlóra számíthatunk tőlük.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.