Murray küzdhet tovább az elődöntőért

2014. november 12.
by Airon

Ezúttal nem csalódott a hazai közönség, Andy Murray két játszmában nyerni tudott. A btir így még harcban lehet a továbbjutásért.

A két eddig győzelem nélkül álló játékos csatája következett. A tét mindenképpen az volt, aki veszít Andy Murray és Milos Raonic közül, az letehet a továbbjutásról szőtt tervekről. Eddigi találkozóikon általában a kanadai dominált, azonban Murrayn most érződött, hogy az életéért játszik.

murray

Murray nyert és harcolhat még a továbbjutásért az utolsó mérkőzésén
Kép forrása: telegrpah.co.uk

Az első játszmában nagyon korán break előnybe került. 2-1-nél elvette Raonic adogatását, és ettől az apró fórtól nem igazán kívánt megszabadulni. Bár a párizsi verseny döntősétől több nagyszerű megoldást is láthattunk, a fontos pillanatokban a brit őrizte meg jobban a hidegvérét. Murray 6/3-ra nyerte az első játszmát. A második szett elején a játékosok több alkalommal rohamozták a hálót, ahol fantasztikus röpték és remek ütéseket hajtottak végre. Murray ismét hamar vezetéshez jutott, azonban ez az előny most nem sokáig tartott, Raonic azonnal visszajött a break hátrányból. A kanadai egyre stabilabban adogatott, ennek ellenére még a közelébe sem tudott férkőzni ellenfele adogatójátékaihoz, 5-5-nél pedig újra elbukta a saját szerváját. Ehhez persze kellett egy kis Murray varázslat is, a játék elején egy elképesztő ritmusú elütést láthattunk a brittől. A következő gameben ismét egy szoros játék következett, ahol Raonic hiába próbált az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni, ezúttal is riválisa maradt higgadtabb, és 7/5-el lezárta a mérkőzést.

Andy Murray 6/3 7/5-ös győzelmével még harcban a továbbjutó helyért, azonban ehhez Roger Federert kellene legyőznie. Ráadásul még akkor sem lesz saját kezében a sorsa, mivel sok múlik a Kei Nishikori-Milos Raonic mérkőzés végeredményén is.

A “B” csoport végeredménye:

Andy Murray-Milos Raonic 6/3 7/5

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.